Знімачі касет

0 товарів

На жаль, на сторінці немає елементів для відображення. Будь ласка, зайдіть пізніше!

Під час обслуговування велосипеда часто доводиться знімати задні зірки. Це може знадобитися для низки причин: від заміни касети до сезонного обслуговування втулок. Знімач касети велосипеда - пристрій, без якого цю запчастину зняти не вийде, тому що вона має не найпоширеніше кріплення. Під це поняття потрапляє ціла низка інструментів, які беруть участь у демонтажі касети.

 

Який знімач касети знадобиться для демонтажу задніх зірок?

Перед вибором інструмента важливо визначити, яку деталь потрібно буде зняти. Адже для шліцьової касети набір буде одним, а для різьбової тріскачки зовсім іншим.

  • Для шліцевих задніх зірок знадобиться ключ для касети велосипеда та хлист.
  • Для тріскачки знадобиться лише шліцевий ключ потрібної форми та розміру.

 

Під час демонтажу касети необхідно використовувати хлист. Цей інструмент дозволяє зафіксувати касету, щоб її вдалося відкрутити. У той час, коли для тріскачки хлист не потрібен через її конструктивні особливості. У неї немає гайки, натомість шліци для відкручування вбудовані безпосередньо в деталь, тому хлист не потрібний.

 

Для демонтажу зірок може знадобитися допоміжний інструмент. Наприклад, є варіанти, які розраховані на використання із звичайними ріжковими ключами. А є знімач для велосипедної касети під торцевий ключ із тріскачкою. Це дає можливість вибрати найзручніший спосіб, виходячи з вашого інструментарію.

 

При виборі інструменту важливо знати стандарт касети:

  • Касета під HG барабан вимагає HG-сумісний знімач, який має більший діаметр.
  • Для того щоб зняти касету Sram або Shimano з мінімальною зіркою 10 зубів, потрібно купити спеціальний знімач касети велосипеда під Microspline або XD барабан. Він має менший діаметр.

 

Ці два стандарти не взаємозамінні, тому радимо звернути особливу увагу на цей нюанс перед вибором потрібного ключа.

 

Знімач велосипедної касети може мати різний форм-фактор

Для більшої зручності механіків та велосипедистів інструменти випускаються у різних форматах.

  • Знімач під ключ – найпоширеніший вид. Виконаний у формі циліндра, у якого з одного боку шліци, з другого - гайка чи квадрат. Такий варіант потрібно використовувати з ключем або тріскачкою, тому що просто руками відкрутити касету не вдасться.
  • Інструмент з ручкою має вбудовану рукоятку, щоб виключити потребу в додаткових інструментах. Його можна рекомендувати для майстерень, тому що він великий і зручний.

 

Хлист завжди виконується у формі важеля з ланцюгом на кінці. Він може поєднуватися з іншими інструментами, наприклад з ріжковим ключем на 15. Важель повинен бути більшим, оскільки може знадобитися значне зусилля, щоб утримати касету під час демонтажу.

 

На вартість інструменту суттєво впливає якість сталі, з якої він виготовлений. Наприклад, Park Tool відмінно підійде для механіків та щоденного використання. Це професійний знімач касети і ціна його вища за звичайний. Для домашньої майстерні можна надати перевагу інструменту для любителя. Він прослужить довгий час, якщо користуватися ним лише раз чи два на сезон, чого цілком достатньо для домашнього обслуговування.

➜ Знімачі касет – ТОП популярні у 2024 році?
➜ Які купити недорогі Знімачі касет у 2024 році?
➜ Яка ціна на Знімачі касет?
❤️ Чому варто обрати Знімачі касет у VeloGO?
Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Telegram