Велосипедні куртки, дощовики

5 товарів
Бренд: Assos
Код: 11.30.363.49.S
Знайшли дешевше?
Додати в обрані
Бренд: Pearl iZUMi
Код: P11132102H2OS
Знайшли дешевше?
Додати в обрані
Бренд: Garneau
Код: 1030229 517 S
Знайшли дешевше?
Додати в обрані
Бренд: Garneau
Код: 1030199 115 XS
Знайшли дешевше?
Додати в обрані

Велосипедні поїздки взимку та пізно восени - справжнє випробування на міцність для будь-якого велосипедиста. Зимові поїздки завжди даються важче за літні, адже холод постійно пронизує тіло, а волога не дає зігрітися. Щоб зберегти тепло і не промокнути, дійсно варто велокуртки купити. Як і будь-який інший велосипедний одяг, вони створені з урахуванням потреб велосипедиста. Саме тому будуть ідеальні не тільки для спортсменів, а й для звичайних любителів, що їздять містом та бездоріжжям.

Чим відрізняється велокуртка від звичайної?

Якщо порівняти звичайну куртку для бігу та спеціальну велосипедну, то можна виявити такі особливості:

  • Довша спина
  • Довжина рукавів також збільшена
  • Зональність (використання тканин різних властивостей спереду та позаду)
  • Велокуртка тепла найчастіше не має капюшона.

Під час їзди здебільшого тіло велосипедиста нахилено вперед, а руки тим часом витягуються. І якщо перебувати у звичайній куртці, то можна виявити, що вона задирається ззаду і частина спини стає відкритою. Теж саме стосується і рук, адже рукави не розраховані на таке положення тіла. У такій ситуації спину можна легко продути та намочити. Це може призвести до застуди або проблем з м'язами спини. Велокуртки зимові враховують цей нюанс і під час поїздки спина та руки будуть закриті максимально. При цьому їх крій ретельно продуманий, в них не буде відчуття скутості.

У куртках для велосипеда часто використовується зональність. Наприклад, передня її частина може бути оснащена віндстопером - захистом від вітру. Тоді як тканина задньої частини швидко відводить вологу від тіла. Через цю властивість в ній буде тепло і одночасно не буде перегріву. Всі ці технологічні особливості роблять поїздки на велосипеді на порядок приємніше та ефективніше.

Які велокуртки в Києві користуються особливою популярністю?

Видів курток для велосипедиста вигадано чимало. І кожен вид хороший для своєї конкретної ситуації.

  • Вітрозахисна куртка - створена для максимального захисту від дощу та вологого повітря.
  • Термокуртка - покликана зігріти навіть у мороз та ефективно відводити вологу.

Якщо поїздки плануються ніскільки в мороз, скільки під час вітру, то найкраще підійдуть вітрозахисні велосипедні куртки. Вони виготовляються з тканини з добрими показниками вітрозахисту. Дуже часто такі куртки захищають від води, оскільки щільна тканина добре утримує воду. При виборі такої куртки варто пам'ятати, що вона провітрюється гірше. Тож використовувати її під час перепадів температур буде не дуже комфортно.

Велокуртка за параметром ціна відрізнятиметься залежно від наявності термошару. Адже він не лише зігріває, а й вчасно відводить вологу. Це дуже рятує, коли потрібно на певний час зупинитися. Уся волога буде відведена і тіло не замерзне. Навіть коли знову треба буде їхати, не буде відчуття, ніби тіло обдувається вітром з усіх боків.

Як правильно використовувати куртку для велосипедиста?

У будь-якій спортивній активності вдягатися потрібно за шарами. У холодну погоду найнижчим шаром краще одягати термобілизну. Воно відповідає за правильну терморегуляцію. Потім йдуть спортивні вело куртки. Їхнє завдання - утримати тепло і розсіяти зайву вологу. Найвищий шар - вітрозахисний. Це може бути жилет або повноцінна вітрозахисна куртка. Найвищий шар повинен бути оснащений світловідбивними вставками або виконаний у яскравому кольорі - це забезпечить безпеку під час нічних поїздок.

Вибір куртки за розміром – завдання цілком легке, особливо якщо йдеться про брендовий одяг. Виробники розробляють зрозумілі розмірні сітки, тому проблем із підбором не буде. При виборі розміру краще не орієнтуватися на літерне позначення. Краще звернути увагу на напівобхват грудей, довжину по спині та довжину рукава.

➜ Велосипедні куртки, дощовики – ТОП популярні у 2024 році?
➜ Які купити недорогі Велосипедні куртки, дощовики у 2024 році?
➜ Яка ціна на Велосипедні куртки, дощовики?
❤️ Чому варто обрати Велосипедні куртки, дощовики у VeloGO?
Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Telegram