Педалі класичні (платформа)

50 товарів

Вибір велосипедних педалей - одна з обговорюваних тем серед велосипедистів. Тут ніколи не вщухають суперечки, що зручніше та краще для конкретного випадку. Незважаючи на популярність контактів, педалі платформи ніколи не втратять популярність. Тому що на них їздить дуже багато велосипедистів-початківців. А також тих, кому контакти зовсім не потрібні. Сфер застосування звичайних платформ досить багато і зараз ми розглянемо як вибирати такі педалі.

Для чого підійдуть педалі топталки?

Багато хто помилково думає, що такі педалі - тільки для новачків. Або тих, хто просто боїться переходити на контакти. Однак це зовсім не так і такі педалі добре підійдуть для:

  • Ком'ютингу (поїздок на роботу)
  • Подорожей
  • Екстремальних дисциплін.

Під час поїздок на роботу в першу чергу ми звертаємо увагу на зручність і потім на швидкість і ефективність. Топталки для велосипеда – це точно про комфорт. Адже на них можна їздити в будь-якому взутті і не думати над перевзуттям. Серед велотуристів багато людей використовують саме такий тип педалей. Адже вони також не ставлять швидкість на перший план. В екстремальних дисциплінах часто виконуються різні трюки, де потрібно відривати ноги від педалей. Саме з цієї причини райдери не зраджують такому типу педалей.

Як правильно вибирати топталки?

Будь-які педалі мають безліч технічних властивостей, які впливають на їхню зручність і живучість. У платформ таких властивостей кілька і всі вони дуже важливі:

  • Ширина платформи
  • Наявність шипів
  • Тип підшипників

 

Перед тим як купити відповідні педалі топталки, виберіть зручну ширину платформи. Наприклад, для міста можна не розглядати надто широкі педалі. А ось для бездоріжжя краще взяти платформу ширше. Катаючись по ґрунтах, вам потрібно часто вставати та виконувати інші маневри. Найзручніше це робити, коли є добрий контакт стопи з педалью.

На педалі платформи помітно відрізняється ціна. Насамперед це пов'язано з типом використовуваних підшипників. Найбюджетніші моделі будуть зібрані на звичайних насипних кульках. Вони не дуже надійні, тому підійдуть тільки для міського режиму катання. Щоб такі педалі добре крутилися, їх потрібно час від часу обслуговувати. Якщо хочете уникнути цих недоліків, буде розумніше купити педалі на промпідшипниках. Промисловий підшипник міцніший і краще захищений від бруду. Тому такі педалі матимуть тривалий термін служби. До того ж, їх легше обслуговувати. Промпідшипники можна легко замінити і педалі працюватимуть як нові.

Від кількості шипів залежить зчеплення ноги з педаллю. Наприклад, для бездоріжжя найкраще взяти платформи із великою кількістю шипів. А у місті можна взагалі обійтися без них. Адже ризик злетіти з педалей  значно менше, ніж на бездоріжжі.

➜ Які купити недорогі Педалі класичні (платформа) у 2024 році?
➜ Яка ціна на Педалі класичні (платформа)?
❤️ Чому варто обрати Педалі класичні (платформа) у VeloGO?
Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Telegram