ВІДЕО | MERIDA SPEEDER & CROSSWAY. Огляд сітібайків.

Саме гірський велосипед є одним з найпопулярніших в Україні. Бо дійсно дуже зручний та може проїхати будь-де. Але ж він має і купу своїх недоліків, такі як низька швидкість на асфальті та велика вага. Так само і шосейники, дуже швидкі, проте зовсім не зручні на поганому асфальті.

Що в такому випадку робити тим, хто хоче велосипед для міського асфальту?

Такий, щоб був і зручний, і швидкий одночасно. Вихід є, для цього створили спеціальний клас велосипедів для міста - гібриди. Вони - це щось середнє між MTB та шосейниками, а, отже, успадкували від них багато переваг. Швидкість на асфальті, ергономіка та зручність на поганих дорогах - все це про них!



Але ж і серед них є досить різні моделі. Тож подивимося на їх відмінності на прикладі лінійок Merida Speeder та Merida Crossway! Вони якраз призначені для зручних міських поїздок різноманітними покриттями.

Merida Crossway - комфорт та швидкість за доступну ціну

Merida Crossway & Speeder

За своєю ідеєю Crossway максимально наближений до гірського велосипеда, адже він:

  • Має максимально схожу з МТБ геометрію, а це зручна посадка та ніяких проблем зі спиною
  • Амортизаційна вилка - і ніяких відбитих долоней
  • Зручна трансмісія з трьома зірками попереду- потрібна передача знайдеться в будь-яких умовах

Завдяки цим властивостям на велосипедах лінійки Crossway можна легко їздити грунтовими стежками. Бо амортизаційна вилка з ходом 63 мм, хоч і початкового рівня, добре впорається зі своїми обовʼязками в режимі спокійних поїздок

Вилка Merida Crossway


Ще одна цікава штука для любителів комфорту - амортизаційний підсидільний штир. Його робота буде відчутна на бруківці, у лісосмугах та просто на поганому асфальті. Він встановлений на всіх моделях Сrossway, окрім XT Edition. Там його вирішили замінити на звичайний підсиділ, аби зробити велосипед легше.

Амортизаційний штир Merida Crossway


Найпростіший Crossway буде обладнано обідними гальмами, а ось всі наступні за сходинкою вже матимуть потужніші дискові, серед яких є і гідравлічні.

Merida Crossway Brakes


Ще дуже зручно, що Merida Crossway випускаються в жіночій та чоловічій версіях:

  • Жіночий буде мати занижену верхню трубу задля додаткової зручності
  • Чоловічі Crossway мають класичну рівну раму

Merida Crossway 100L


Якщо подивитися на модель Crossway 100L, то він вже буде мати суттєві покращення як рами, так і обладнання:

  • Конусний стакан та внутрішнє проведення тросів
  • Гідравлічні гальма Shimano - потужні та легко натискаються
  • Вилка SR Suntour на 63 мм з блокуванням ходу задля більшої швидкості

Merida Crossway Internal Route


Ще одне дуже суттєве покращення в бік комфорту - винос, який можна відрегулювати за висотою. З його допомогою можна легко налаштувати зручну посадку без необхідності замінювати комплектуючі.


Merida Speeder - для поціновувачів швидких поїздок

Його можна охарактеризувати так: майже гравійник, але для тих, хто не любить дроп бар. І дійсно лінійка Speeder дуже схожа на гравійники Silex, бо має:

  • Легку та жорстку раму
  • Карбонову жорстку вилку
  • Перемикання передач за шосейним стандартом

Єдине, в чому він відрізняється - так це звичайним прямим кермом замість шосейного!

Merida Speeder 200


Велосипед виглядає спортивно, та має всі шанси їздити швидко. Зокрема, через легку та жорстку алюмінієву раму зі сплаву 6066 - таку ж, як і в Silex! Завдяки їй можна спокійно тримати швидкість в 30 км/год, при цьому не надто втомлючись.

Merida Speeder Alu6066


Карбонова вилка також перекочувала з Silex, та має на собі декілька бонок для встановлення додаткових аксесуарів. Також на будь-який Speeder та Crossway можна без проблем встановити будь-які крила та задні багажники.

Merida CrossWay Rack Cages


Лінійку Speeder спеціально робили для максимальної швидкості, тому покришки тут встановлені вужче порівняно з Crossway 32 мм проти 40 мм. Якщо захочете, то можна встановити і ширші покришки.

Merida Speeder Tires


Speeder чи Crossway: що вибрати?


Обидва велосипеди вважаються міськими, проте підходять для різного стилю їзди. 

✔️ Якщо комфорт та можливість проїхати всюди для вас - понад усе, тоді вам точно варто звернути увагу на лінійку Crossway, адже ці велосипеди мають ширші покришки, зручнішу посадку, та амортизаційну вилку
✔️ Якщо маєте жагу до швидкості, тоді Speeder - ваш вибір. Він легше, швидше та динамічніше. Але і зручніше, ніж шосейник, бо має пряме кремо та ширші покришки.

Також не забувайте розглянути додаткові велоаксесуари для цих велосипедів, зокрема велосипедне світло, сумки та шолом.


Завдяки сумкам та багажникам можна зробити з них дійсно зручні транспортні засоби та зовсім відмовитися від рюкзаків та сумок на тілі. А велосипедне світло та шолом зроблять ваші поїздки на порядок безпечнішими Все це ви та багато іншого ви можете подивитися в нас на сайті або в наших магазинах.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід
Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Telegram