ВІДЕО | Огляд Giant Talon 3 GE

Сьогодні поговоримо про бренд, на базі якого виробляються більше половини велосипедів всього світу. А ще він з Тайваню - промислового центру світу. Також це імʼя досить широко розповсюджено в Нідерландах, і приписують що саме цієї країні належить цей бренд. Тож хочемо розповісти про один з гірських велосипедів від Giant - від лідеру світової велопромисловості. А саме про велосипед Giant Talon 3 GE. Розглянемо його технічні особливості та для кого він підійде. Розповімо також, що означає GE, та які бонуси дає ця версія велосипедів. Виробники люблять абревіатури, а ми любимо розшифровувати їх на зрозумілу людську мову. Але про все згодом!

Giant Talon 3 GE 2023 - комфортний MTB

Гравійники гравійниками, а ось MTB завжди будуть у попиті серед початківців. Це повʼязано з абсолютним комфортом цих велосипедів. Широка гума, яка тримає все, що можна. Амортизаційна вилка, широке кермо, та звісно ж, комфортна посадка… Все це є перевагами, особливо при купівлі першого якісного велосипеда. А якщо мова зайшла про дійсно добротний байк початкового рівня, то Giant Talon 3 GE ідеально підходить під цей опис. Ось що робить його комфортним та універсальним

✔️ Рама з алюмінію 6061 - легка та витривала з сучасною геометрією.
✔️ Проста амортизаційна вилка SR Suntour з блокуванням на кермі.
✔️ Перемикання передач Shimano 2х9.
✔️ Колеса 29 або 27,5 на вибір з широкою гумою.

Проте цей опис буде дуже стислий, тож розповімо про все детальніше.

Рама

Байк зібраний на легкій та надійній рамі з алюмінію 6061. Цей сплав вже давно став класикою, з нього виробляють дійсно міцні та практичні рами. Тож велика вага їй не стане завадою. Хочете проїхатись кудись з ночівлею? Не проблема, вбудовані кріплення під багажник роблять з цього велосипеда зручний варіант для туризму.

Рама Giant Talon 3 GE

З точки зору якості зварювання рами до Giant традиційно ніяких питань. Шви чіткі та охайні. Хоч трохи і зекономили на поліруванні, проте на зовнішність в цілому це не впливає. Виглядає вона естетично та привабливо. Також з невеличких мінусів можна виділити звичайний прямий кермовий стакан замість конусного. Але для початківців і такого рішення буде достатньо з точки зору міцності та жорсткості. Воно суттєво здешевлює виробництво, щоб зробити якісний брендовий велосипед ще доступнішим.

А ось що дійсно радує, так це оновлена геометрія заднього трикутника. Верхні пірʼя були дещо скорочені, і це дає великий бонус до ходових якостей. Зокрема велосипед стає жорсткішим, що робить керування легшим, а розгін - динамічним та швидким. Це дасть свої плюси як на великих відстанях, так і на стежках, де багато перепонів та поворотів.

Внутрішня проводка тросів приємно радує око, бо ніде не стирчить нічого зайвого. Всі оболонки та гідролінії проходять всередині рами. Попри це, вони є досить легкими для обслуговування, адже знизу передбачений досить великий отвір, через який буде зручно проводити заміну старих тросів на нові.

Підвіска

Амортизація на велосипеді реалізована у вигляді вилки SR Suntour XCM RL. Її хід буде залежати від розміру рами. На колесах 27,5 хід становить 80 мм, а на великих 29 маємо стандартні крос-кантрійні 100 мм.

Зазначимо, що вилка початкового рівню, зібрана на сталевій пружині та простому масляному демпфері. Досвідчені велосипедисти відчують нестачу чутливості вилки в перегонах або на складних трасах. Проте для початківців її буде цілком достатньо. Вилка має базові необхідні регулювання:

  • Виносний локаут - дає можливість заблокувати хід вилки, аби їхати швидше на асфальті
  • Жорсткість пружини (Preload) - регулювання відносно ваги велосипедиста, або його уподобань. Можна зробити вилку мʼякше або жорсткіше одним-двома обертами.

Giant Talon 3 GE remote lock

Перемикання

Велосипед обладнаний компонентами перемикання Shimano Altus та Alivio за схемою 2х9. Тобто попереду маємо 2 зірки, а позаду - касету на 9 зірок. Трансмісія працює дуже мʼяко та приємно, завдяки перемикачам якісного початкового рівня Shimano Alivio. У продовж строку служби касети та ланцюга перемикання буде якісним та швидким.

Дві зірки попереду дають змогу швидко скинути швидкість, коли це необхідно. Наприклад, це дуже часто потрібно на світлофорі та всюди, де треба швидко зупинитися, а потім зрушити з місця. Також це буде знахідкою на неочікуваних підйомах, або пісчаних покриттях.

Велосипедисти з досвідом можуть сказати, що 9 зірок у 2023 вже відверто мало. Проте ми впевнені, що в парі з двома зірками попереду - це досить зручна трансмісія, особливо для новачка. Ця система не є дуже вередливою до налаштування, особливо якщо порівнювати її з варіантами на 11 чи 12 зірок позаду. Тож початківцю вона точно не зробить нервів, а буде працювати, як від неї очікують.

Giant Talon 3 Shimano Shifting

Колеса

Якщо раніше виробники не давали вибору стосовно розміру коліс, то у випадку з Talon 3 GE ми маємо майже повну демократію. Колеса 27,5 та 29 доступні у всіх розмірах рами. Виключенням буде тільки найменша ростовка XS. У цьому розмірі велосипед доступний тільки на колесах 27,5. Колеса 29 - більш накатисті та стабільні, а 27,5 мають кращу маневреність у поворотах та легше розженяються. Але всюди можна їздити на обох діаметрах коліс. Тож питання залишається виключно за вашими особистими уподобаннями.

Giant Talon 3 GE Wheels

Особливості версії GE

GE - це комплектація Global Edition.Якщо порівнювати її зі звичаним Talon 3, то ось які зміни ми отримуємо:

  • Перемикачі вищого рівня Alivio замість Altus
  • Додається виносний локаут
  • Є можливість використовувати колеса безкамерно

Останній пункт потребує деяких уточнень. На Giant Talon 3 GE 2023 встановлені безкамерні ободи, а ось стокові покришки Kenda не підходять до безкамерного використання. Тож для переходу на безкамерку вам знадобляться відповідні безкамерні покришки, герметик, стрічки та ніпелі.

Для кого підійде Giant Talon 3 GE 2023?

Цей велосипед ми радимо розглядати початківцям, які хочуть дійсно якісний байк відомого бренду. Який буде мати тривалу гарантію та не зробить проблем у експлуатації. Його можна використовувати для таких завдань:

  • Прогулянки містом та бездоріжжям
  • Тривалі виїзди та нескладні тренування
  • Велосипедні походи з багажником
  • Звичайні поїздки на кожен день

Продаж велосипеду Giant Talon 3 GE 2023

Як бачите, сфер використання у байка - дійсно багато. Тож якщо ви ще не зовсім впевнені, що саме хочете від байку - дуже радимо придивитися до нього або подивитися подібні гірські велосипеди.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід
Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Telegram