Як захистити велосипед від крадіжки: огляд різних засобів

Проблема збереження велосипеда від крадіжки залишатиметься актуальною, доки існуватимуть самі велосипеди. Звісно, не вигадаєш надійнішого способу, ніж не залишати улюблений байк без нагляду. Проте всі ми розуміємо, що інколи хочеться ненадовго заскочити в магазин, чи в кавʼярню. І ось тут виникає необхідність захистити велосипед, поки його власник ненадовго відійшов у справах.

І саме для таких випадків вигадали досить багато засобів захисту велосипедів: від класичних замків до сигналізацій з системами відстеження. Вони не гарантують 100% захист від викрадення, але на якийсь час затримають злодія. Чим якісніший захист, тим більше часу буде потрібно злодію на викрадення велосипеда.


Замки для велосипеда — найпопулярніший спосіб захисту

Асортимент велосипедних замків в магазині VeloGO

Класичний та всім добре відомий спосіб — велосипедний замок. Вони бувають різних видів та ступенів захисту. Чим якісніший та важчий замок, тим більше часу буде потрібно злодію на його злом.

Тросовий замок — найпростіший та найменш надійний. Бувають різної довжини та діаметру, від чого й залежить ступінь захисту. Головна перевага — невелика вага, трос дуже легко возити на рамі, в рюкзаку чи в кишені велоджерсі. Ви можете вибрати для себе найзручніший механізм замикання кодовий чи на ключі.

Тросовий замок до велосипеда


Ланцюгові замки
— цей тип замків надійніший за троси. Проте їх надійність напряму залежить від товщини ланок. А чим більше товщина, тим більше і вага. Такий тип замків все ще можна возити на велосипеді, а при великій довжині — можна намотати на себе. Якщо місце паркування постійне (наприклад офісне паркування), багато велосипедистів залишають замок прямо на парковці.

Ланцюговий замок до велосипеда


Сегментні замки
— поєднують в собі надійність та зручність транспортування одночасно. Його зручно возити на велосипеді, адже в комплекті зазвичай поставляється зручне крпілення. А при необхідності можна покласти в рюкзак, чи велосипедну сумку. Єдиний його недолік — далеко не до всього можна пристебнути байк. Якщо ланцюгом чи тросом ви можете пристебнутися хоч за дерево, то з сегментним замком треба шукати паркан, велопарковку чи стовп невеликого діаметра.

Сегментний замок до велосипеда


Замки U-Lock
— це надійні металеві скоби, які вставляються в не менш надійну базу із замковим механізмом. Розмір і товщина скоби може бути різними, від чого залежать вага і надійність замка. Перевага полягає в надійності механізму, скобу дуже важко чимось перекусити, а основа дуже стійка до пошкоджень. Проте й місця для паркування треба вибирати ретельніше, бо за велике дерево чи стовп вже не пристебнеш.

Замок U-LOCK


ONGUARD Smart Alarm — U-lock з "сюрпризом"

До огляду підібрали замок, який точно не назвеш банальним та нецікавим. Тож, знайомтеся Onguard Smart Alarm — U-lock із вбудованою сигналізацією.

Замок ONGUARD Smart Alarm


Всередині замка знаходиться модуль, який відповідає за сигналізацію: динамік, керуюча електроніка і живлення. Якщо сигналізація буде активована, і при цьому датчик зафіксує рух замка — активується сигналізація потужністю в 120 дБ, яку 100% почують всі навкруги.

Активується і деактивується сигналізація за допомогою ключа:

  1. Встановлюємо модуль сигналізації всередину замка та встановлюємо скобу
  2. Один оберт ключем проти годинникової стрілки — сигналізація активована, при цьому ви почуєте один сигнал
  3. Для дезактивації сигналізації потрібно зробити два оберти ключем, буде подано подвійний сигнал

Сигналізація замка ONGUARD Smart Alarm


Такий замок хоч і гарантує досить надійний захист, та все одно закликаємо вас не залишати ваш велосипед надовго взагалі без нагляду!

AIR TAG — відслідкуйте ваш велосипед

Apple AirTag



Якщо все ж таки неприємність вже сталася, то існують сучасні способи відслідкувати ваш велосипед. Якщо ви маєте смартфон Apple iPhone, то скоріше за все бачили застосунок "Локатор" у своєму меню. Він дозволяє підʼєднувати до смартфона маленькі фірмові GPS трекери Apple AirTag.

Дуже корисна річ, адже дозволяє у реальному часі відслідковувати місцеперебування усього, до чого вона прикріплена. Подивимося, як можна зручно встановити їх на велосипед.

Кріплення Lezyne для Apple AirTag


Існує багато варіантів кріплення Ейртег до велосипеда:


Обирайте кріплення, яке вам зручніше та будьте трохи спокійнішим за свій улюблений байк. Головна умова — зловмисник не повинен здогадатися про наявність цього девайсу на вашому велосипеді, адже AirTag можна досить швидко деактивувати іншим смартфоном!

KNOG SCOUT — велосипедний локатор із сигналізацією


KNOG SCOUT

KNOG SCOUT
— локатор, що працює тільки на пристроях Apple із застосунком KNOG на iPhone. Має такі технічні параметри:

  • Захист від води IP66
  • Заряджається досить довго — 4 години, але й автономність вражає — 6 місяців.
  • Зарядка USB Type C
  • Вага девайсу всього 25 грамів


У коробці з пристроєм є все необхідне для встановлення пристрою "під ключ", тож нічого додатково купляти не потрібно. Також в коробці ви знайдете ключ-секретку, тільки з його допомогою можна встановити та зняти локатор з велосипеда.

KNOG SCOUT


Встановлюється під фляготримач, тож ніхто навіть не здогадається про його наявність на велосипеді.

Для активації пристрою вам потрібно синхронізувати його зі своїм iPhone за допомогою застосунку Knog Mobile. У застосунку вам потрібно буде створити акаунт та зареєструвати пристрій. Після чого використання девайсу буде максимально простим та інтуїтивно зрозумілим.

Ось такий в нас вийшов туторіал по збереженню велосипеда від крадіїв. А вам залишається перейти у наш каталог та вибрати найзручніший варіант замка чи сигналізації, щоб ніякий крадій не розлучив вас із вашим улюбленцем!

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід
Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Telegram