Як заклеїти велосипедну камеру?

прокол велосипедної камери

Всі велосипедисти хоч раз стикалися з проблемою проколів велосипедної камери. Особливо якщо Ви любитель їздити за містом, у лісах і т.д. Адже найбільші «шкідники» камери – уламки скла, цвяхи, дріт, колючки різних рослин. І бувають дуже неприємні ситуації, коли колесо прокололося далеко від будинку чи майстерні. Можна спробувати заклеїти самому, зараз ми розберемо, як це зробити.

Види проколів велосипедної камери:

  • гострий предмет – часто залишає майже невидимий слід камери
  • порізи великих розмірів – такі порізи часто не підлягають заклеюванню. Зазвичай у таких випадках ушкоджується і покришка, яка ремонту вже не підлягає.
  • «зміїний укус» - таке буває якщо камера приспущена. Це 2 порізи, що виникли внаслідок «закуски» камери між ободом та покришкою. Переїзд бордюру може стати причиною такого.
  • поріз камери всередині - спиця, що стирчить, наприклад.

Інструкція як заклеїти камеру велосипеда

Типи латок:

Як заклеїти камеру:

  1. Насамперед потрібно оглянути покришку на наявність сторонніх предметів – вийняти колючки, уламки і т.д. Потім зняти покришку і акуратно дістати камеру. Краще зсередини перевірити, чи не залишилося там нічого.
  2. В ідеалі, якщо Ви виїжджаєте далеко від дому, взяти із собою запасну камеру, якщо в похід – але краще за кілька. Але коли з якихось причин її немає, тоді заплати мають бути обов'язково.
  3. Підготовляємо камеру до приклеювання латки – місце приклеювання має бути сухим. Потім зачистити його наждачним папером (у комплекті до латків вона є) і якщо є чим – знежирити.
  4. Після виконання підготовки, наносимо на камеру клей, через пару хвилин можна приклеювати латку (самоклейну просто приклеїти), і притиснути пальцями секунд на 30.
  5. Можно встановлювати камеру та покришку назад. Важливо, щоб вона не була перекручена та добре накачайте.

Що допоможе швидко та надійно заклеїти велосипедну камеру?

Сьогодні на полицях магазинів ви можете зустріти безліч ремонтних наборів, які покликані вберегти ваш час та нерви під час залеювання камер. Зазвичай в них є все необхідне, щоб зробити це в дорозі, буквально на колінці. Безумовно, вони випускаються у різних форм факторах та розмірах для зручності. Наприклад, для домашнього використання ви можете придбати великий набір, його вистачить надовго та нічого зненацька не закінчиться. А ось у дорогу радимо вам обрати набір поменше, тому що він на порядок компактніший та зручніший в транспортуванні.

Класичні набори латок з клеєм

Вони будуть популярними аж доки на ринку будуть залишатися велосипедні камери.

Стандартні ремкомплекти вміщують у себе все необхідне:

  • Латки для камер - мають помаранчеву основу
  • Латки для покришок - мають подвійний шар та жорстку основу
  • Шматочок наждачного паперу - для підготовки місця проколу перед
  • нанесенням клею
  • Бортувальні лопатки - входять у склад розширених наборів.

Слід зазначити, що латки для покришок зовсім не підходять для заклеювання камер. Бо вони мають жорстку основу, яка погано тягнеться. У той час усі латки для камер повинні бути максимально еластичними, аби не відірватися від камери під час накачування.

Ремонтний набір для камери

Як приклад, чорно-помаранчевий набір від Ice Toolz має все необхідне у своєму складі. Він ідеально підійде як перший набір, який можна придбати разом з велосипедом. Він має у своєму складі невеликі бортувальні лопатки, які будуть служити вам довго. Коли клей та латки закінчаться, можна придбати рішення від виробників Onride або Lezyne. Вони мають компактний кейс, який можна без проблем помістити у будь-яку підсидільну сумку для камери та інструментів.

Ремкомплект для камер

У чому користь ремонтного набору самоклеючих латок?

Дуже часто бувають такі ситуації, коли взагалі немає часу чекати, поки висохне клей. У такому разі радимо вам спробувати формат латок, що мають власну клейову основу.

В яких ситуаціях самоклеючі латки будуть корисні?

✔️ Ви берете участь у бреветах/змаганнях і не хочете втрачати зайвий час. З ними ви можете зекономити додаткових 10-15 хвилин. Тож все буде залежати тільки від вашої швидкості пошуку проколу.
✔️ В цілому не бажаєте мати справу з клеєм. З таким набором вам не потрібен клей та усі складності, що пов’язані з його використанням. Наліпили та поїхали без зайвих дій!

Тож, якщо ви впізнали себе у цих пунктах, не забудьте придбати такий зручний та компактний набір, який врятує вам дорогоцінний час.

Самоклеюючі латки

Забути за проколи назавжди? Легко!

Різноманітні набори латок це, звісно, добре. Але що робити, якщо проколи буквально переслідують вас та не дають спокою? В такому разі можна звернутися до камерних антипрокольних рідин. Можна сказати, що це останнє слово у боротьбі з ненависними проколами. Принцип її дії дуже простий. Ви заливаєте певну кількість такої рідини у камери через ніпель та продовжуєте їздити. Під час проколу рідина зробить усю роботу за вас. Вона загоїть прокол, а вам залишиться тільки підкачати колесо.

Користуватися герметиком для камер дуже легко:

  1. Визначаємося з кількістю рідини, яку треба залити в кожне колесо. Ця інформація є на етикетці та залежить від диаметру і ширини колес.
  2. Заливаємо рівну кількість рідини у кожну камеру через ніпель. (Тут є нюанс, про який трохи нижче)
  3. Накачуємо та крутимо колеса, аби рідина рівномірно розподілилася.

антипрокольна рідина для камер

Перед використанням вам потрібно впевнитися, що ніпель має розбірну конструкцію. Тобто серцевина ніпеля може викручуватися. Особливо, це актуально для велосипедних ніпелей Presta. Бо серед них дуже багато таких, що не розбираються..

При цьому радимо вам все ж таки возити із собою ремонтний набір. Бо з великими проколами рідина може не впоратися і тут вже на порятунок прийдуть звичайні латки та клей. Зараз існує дуже багато герметиків для камер. Наприклад, німецький виробник Slime може похизуватися відмінними якостями. Цей герметик перевірений протягом багатьох років, та надійно захистить вас від проколів.

Тепер ви знаєте все, щоб ефективно клеїти камери та запобігти появі нових проколів у майбутньому. Тож обирайте ідеальний варіант для себе та сміливо вирушайте в дорогу!

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід
Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Telegram