ВІДЕО | Оновлена лінійка від KTM та огляд КТМ ULTRA

Якщо ви хоча б раз стикалися з темою мотоциклів, то напевно чули про цей бренд. Бо ці австріяки вже добре зарекомендували себе у виробництві різних мотоциклів, які регулярно посідають призові місця на мотоперегонах.

А останнім часом КТМ добре справляються з перенесенням цього досвіду на велосипеди! У компанії є окремий підрозділ, що відповідає за проектування технологічних велосипедів, які мають оригінальний вигляд, що запамʼятовується.

Якість та увага до деталей - те що обʼєднує і мотоцикли і велосипеди КТМ. Тут Австрія добре переняла рису Німеччини, та що є сили ”топить” за якість у всіх її проявах! Наразі виробництво велосипедів налагоджено у Австрії, Чехії та Камбоджі, та якість виконання в них ідентична. Все через налагоджену схему контролю якості, що ніколи не пропустить “лажу” в серію.

А ще компанія досить поважно ставиться до електровелосипедів, тому 60% їх виробництва віддається саме велосипедам з електродвигунами.

Оновлений модельний ряд гірських велосипедів KTM

модельний ряд KTM MTB

Проте сьогодні хочемо розповісти про найпопулярнішу та доступну лінійку МТБ велосипедів, до якої увійшли:

  • KTM Ultra - якісний гірський велосипед для регулярних поїздок як асфальтом, так і бездоріжжям
  • KTM Peny Lane - має середню комплектацію з цих трьох, випускається в двох версіях рами: жіночої та чоловічої
  • KTM Chicago - відносно недорогий велосипед для прогулянкових поїздок

Що змінилося в актуальній лінійці? По-перше зміни торкнулися геометрії рами: вони отримали подовжени верхню трубу та оптимізацію куту кермового стакану. Це надало їм більше керованості та спритності на бездоріжжі.

Рама KTM Ultra

Також нові моделі стали трохи легшими, завдяки якіснішим компонентам і рамі. Матеріал рами - старий-добрий 6061, що буде ще довго актуальним на ринку алюмінієвих рам. Він має добрі показники жорсткості та комфорту. Тож велосипед буде добре слухатися керування і в той же час не буде занадто жорстким на нерівностях бездоріжжя.

Подивимось детальніше: KTM Ultra

Саме про велосипед KTM Ultra Ride ми хочемо розповісти детальніше, бо він має обладнання найвищого рівня в лінійці бюджетних велосипедів. Згідно сайту виробника, він належить категорії 3.

велосипед KTM Ulta Ride

А значить, підійде для таких активностей:

  • Регулярні поїздки містом - задля цього на велосипеді є всі необхідні кріплення під багажник та додаткові аксесуари(насоси, фляги тощо)
  • Довгі поїздки бездоріжжям будуть легкими та комфортними завдяки дисковим гідравлічним гальмам Shimano та перемиканню Sram SX з системою 1х12.
  • Поїздки в гори (в прогулянковому режимі) завдяки подовженій рамі та оптимізованому куту кермового стакану

Проте екстремальні спуски та складні перегони вже будуть перевищувати можливості цього велосипеда, тож таке використання може призвести до пошкодження рами та компонентів.

Внутрішня проводка тросів дає KTM Ultra охайну зовнішність,а ще дає змогу зручніше встановлювати сумки для байкпакінгу. Троси не будуть терти раму та покриття сумок, що збереже їх косметичний стан на довгі роки.

Перемикання передач реалізовано компонентами Sram SX Eagle з 12 зірками позаду та розрахунком 11-50. Запитайте будь-якого спортсмена - це відмінне рішення для активної їзди бездоріжжям. Бо на касеті ви матимете величезний набір передач, щоб подолати майже будь-який підйом. Проте тут все залежить від ваших вмінь.

Ще один великий плюс велосипеда - використання сучасної каретки під полий вал Sram, Dub. А от більшість виробників в цій ціновій категорії може запропонувати лише “квадрат”, від якого відверто вже нудить! Шатуни з цією кареткою стають легшими та жорсткішими. А це додатковий плюс для довгих підйомів.

Вилка встановлена повітряна від бренду SR Suntour. Не супер технологічна, проте відверто неякісною її назвати не можна. Ви можете налаштувати її точно по вазі, та заблокувати манеткою у разі необхідності.

Єдине, що у збірці в нас викликало питання - це прямий кермовий стакан та рама з вилкою під ексцентрик. Це дуже дивно, бо ці технології застарілі та цілком можна було реалізувати конусний стакан та наскрізні вісі Thru Axle.

Підсумок

Тож, розглянемо плюси та мінуси KTM Ultra:

+ Зручна рама з сучасною геометрією
+ Сучасна трансмісія Sram SX Eagle та каретка Sram Dub
+ Якісна гума Maxxis
Прямий кермовий стакан
Рама та вилка на ексцентриках

Тож цей велосипед ми можемо рекомендувати тим, хто любить активно та довго покататися, але без надмірних навантажень та стрибків. Хто має бажання брати участь у перегонах, рекомендуємо розглянути більш топові моделі!

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід
Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Telegram