Новий MERIDA SILEX 2024. Впевненість, де б ти не був!

MERIDA SILEX 2024

Стиль та функціональність - це кредо сучасного світу, тож велосипеди цілком мають відповідати цим вимогам сьогодення. Ще декілька років тому мало хто знав, для чого використовувати гравійний велосипед, а сьогодні - це один з найпопулярніших напрямків велосипедного руху. Чому? Бо він дає можливість поєднати, здавалося б, несумісні речі, такі як туристичні велопоходи та швидку їзду асфальтом. Коли на світ зʼявилася перша ітерація SILEX - задоволені відгуки не змусили себе довго чекати. І ось, зустрічайте нові MERIDA SILEX 2024 - універсальні, як ніколи. Створені для будь-яких ваших проявів!

Новий SILEX 2024 - спокій та рівновага

Merida Silex 2024


Ви неодмінно отримаєте естетичне задоволення, побачивши свій новий MERIDA SILEX, адже у 2024 модельному році він став ще сучаснішим. Спортивний стиль велосипеда вдало поєднується з елегантністю, тож на ньому буде доречним ваш заряджений спортивний стиль або звичайний міський кежуал.

Але ж не тільки зовнішність зробила SILEX популярним.

В новому модельному ряді ви отримаєте сучасні технічні рішення та безмежні можливості кастомізації велосипеда під власні потреби:


✔️ Збільшений кліренс шин дає можливість встановлювати дійсно широку гуму
✔️

Зменшений кут нахилу рульової труби дає стабільність та керованість на бездоріжжі

✔️

Оновлена проводка тросів та дизайн дарують відчуття легкості та надійності

✔️

Можливість встановлювати трансмісії з однією або двома зірками

✔️

Змога комбінувати будь-які типи крил та конструкції багажників


Характер MTB з рисами зручного велосипеда на кожен день

Merida Silex 2024


MERIDA створювали SILEX перш за все велосипедом для поїздок бездоріжжям, хоча він міг здаватися скоріше підвидом міського чи дорожного з певними апдейтами в бік зручності. Проте не варто забувати що SILEX отримав саме про-гірську геометрію, що цілком дозволяє забути при рівний асфальт, і зʼїхати з нього на зустріч невідомому.

Тож сміливо рушайте невідомими лісними тропами, долаючи захоплюючі спуски та затяжні підйоми, адже в SILEX закарбована витривалість та зручність гірського велосипеда. Але при цьому ви маєте шосейний дропбар, щоб не відставати від своїх "шосейних" друзів на асфальті. Знарядитися у велику мандрівку чи просто їздити зручно по місту? Теж легко, адже при цьому посадка залишатиметься зручно вертикальною, підбурюючи вас проводити в сідлі якомога більше часу.

Відкриття нових горизонтів - сутність нового SILEX

Merida Silex 2024


При чому мова йде про всі горизонти, як місцевості, так і ваші власні фізичні межі. Адже гравійний велосипед - є і залишається багатогранним. Ви можете бути захоплені суперництвом у змаганні, коли швидкість виходить на перший план, а такі критерії, як зручність, тимчасово припиняють бути важливими. Ви знаєте трасу та не чекаєте від неї сюрпризів - просто жмете на результат.

А ще гравійник - це про дух мандрівок у компанії таких же затятих, як і ви. Саме тут важлива тільки одна перемога - над самим собою. А зручність та готовність велосипеда проїхати неочікуваними покриттям стане дуже у нагоді. У цій справі зручність та ергономіка буде помітно переважати над швидкістю, щоб здолати маршрут так, як ви задумали.


Merida Silex 2024


Новий SILEX як ніхто інший розуміє ваші прагнення заїхати якнайдалі. І пропонує ще більше ресурсу для зручного пересування бездоріжжям, при цьому залишаючи універсальність та швидкість. Дотримуючись сучасних віянь, він повністю готовий для встановлення дропера та амортизаційних вилок. І в той же час виробник вирішив відмовитися від надто складних конструкцій рами, щоб зробити велосипед максимально надійним. Тож новий SILEX зможе підстрахувати вас у будь-яких починаннях.

Працює? Не чіпай!

Merida Silex 2024


Ця приказка червоною стрічкою проходить через задумку залишити все найкраще від попередніх моделей SILEX:

  • Зручна вертикальна посадка, яка дозволяє почувати себе майже, як на гірському велосипеді
  • Широка гума, яка здолає практично будь-які перешкоди на вашому шляху


У той же час було додано пару незначних, проте важливих змін:

  • Кут нахилу труби тепер складає 69,5 градусів. А це майже той же показник, що мають гірські хардтейли для крос-кантрі минулих поколінь.
  • Покращення прохідності завдяки ширшим покришкам.


При цьому висота керма залишилася незмінною, тож на вас чекає та сама ефективна позиція, проте з неочікуваною керованістю на розбитому грунті. А зовнішній вигляд максимально наблизився до нестримних шосейних велосипедів Scultura та Reacto.

Ефективність та краса SILEX - у його деталях


Успіх складається з невеличких кроків та переваг, які на перший погляд можуть бути не помітними. Тож пропонуємо дізнатися дещо більше про конкретні зміни.


Більший простір для широких покришок

Merida Silex 2024


Забудьте про колеса 650b на гравійниках, адже вони не несли ніяких переваг, окрім більшої ширини гуми. Завдяки збільшеним зазорам, на звичайні ободи під стандарт 28 дюймів можна встановити покришки до 45 мм. Ця зміна дає можливість збільшити максимальний обʼєм гуми та отримати більше комфорту та стабільності на бездоріжжі. І все це без необхідності використовувати рами зі складними системами підвіски. Якщо ви хочете використовувати крила, то ніщо вам не завадить це зробити із гумою 700х42.

Встановлюйте будь-які типи трансмісії

Merida Silex 2024


Системи перемикання 1х чи 2х - вирішувати вам! Адже тепер оффсет на нижніх пірʼях SILEX дозволить використовувати як маленькі зірки, так і великі 50-52Т, які використовуються у дабл системах шатунів.

  • Система з однією зіркою попереду менше важить та краще підходить для бездоріжжя
  • Класична система 2х незамінна для великих відстаней, тому що має менш крок при перемиканні

Що буде важливішим для вас? Вирішувати тільки вам, а не виробнику!

Апдейт гальмівної потужності


Merida Silex 2024

У стрімких поїздках бездоріжжям, важлива не тільки керованість, а ще й гальмування. В нових SILEX виробник помітно прокачав здатність велосипеда не тільки розженятися, а також і уповільнюватися, коли вам це потрібно.

  • Усі велосипеди оновленої лінійки комплектуються роторами 180 мм спереду та позаду
  • Карбонові моделі отримали технологію Disc Cooler,  що значно прискорює охолодження роторів та каліперів.


Все це дозволить почуватися впевненіше на спусках, коли руки постійно на гальмах, а ротори не бувають холодними.

Ніякого хаосу з проведенням тросів

Merida Silex8


Нові SILEX отримали технологію Wire Port, завдяки якій всі троси охайно проходять від керма у верхню частину рульового стакану. Всі комунікації гальм та перемикачей проходять через відокремленні порти, що покращує зовнішність та знімає всі обмеження щодо використання сумок. Складність обслуговування при цьому не зросла.

Оновлене кріплення підсідельної труби


Merida Silex 2024

Замість застарілих хомутів тепер використовується сучасна інтегрована система кріплення підсидільної труби. Це робить нові SILEX більш сучасними, а ще вирішує проблеми зайвого шуму, що зазвичай надходив від хомутів кріплення.

Інтегроване кріплення FidLock для карбонових рам

Merida Silex 2024


Оновлені карбонові рами SILEX тепер мають власне кріплення Fidlock, що дозволяє легко використовувати всі сумісні аксесуари: фляги, тримачі, сумки і так далі.

Сучасні карбонові та алюмінієві рами

Рами нових SILEX отримали всі останні технології, що покращують зручність та знижують вагу. Однак є відмінності, про які варто знати:

  • Карбонова рама важить на 680 грам менше ніж алюмінієва, комплектується системою кріплення Fidlock та охолодженням гальм Disc Cooler
  • Алюмінієва рама Lite отримала точки кріплення для для багажника


Вилка в обох версіях ідентична та виконана з карбону.

Велика кількість бонок для тривалих мандрівок

Merida Silex 2024


Встановляйте на велосипед все що вам заманеться, адже на рамі та вилці передбачено багато місць для кріплення. Встановлюйте всі необхідні сумки для дальньої подорожі. Не цурайтеся взяти додаткові інструменти для запеклих тренувань бездоріжжям. Беріть з собою все необхідне та не думайте про витривалість бонок, адже виробник значно прокачав їх якість.

Куди прямувати, вирішувати тільки вам

Відтепер напрямок вашого руху визначається виключно вашим бажанням, а не технічними обмеженнями велосипеда. Новий SILEX відмінно почуває себе всюди, де б ви його не застосовували:

✔️

Тренування на швидкість

✔️

Захоплюючі велоподорожі

✔️

Поїздки на роботу

✔️

Звичайні поїздки містом


Де б ви не були та не планували би бути, з SILEX кожен напрямок створений для Вас!


Який SILEX вибрати? Короткий огляд лінійки 2024.

Аби полегшити вам процес вибору, пропонуємо розглянути ключові технічні характеристики кожної моделі нової лінійки.


SILEX 200 - початковий рівень


SILEX_200_telblk_MY24


Традиційно MERIDA SILEX 200 - це модель для початківців, яка має доступну ціну та зібрана на комплектуючих початкового рівня.

  • Алюмінієва рама SILEX Lite II
  • Трансмісія 2х9 Shimano Sora
  • Дискові механічні гальма Promax


Для чого підійде? Буде оптимальним у якості першого гравійника, коли ви тільки-но хочете спробувати, що це за велосипед. Підійде для міста, та нескладних поїздок як на асфальті, так і поза ним.

SILEX 400 - якщо треба більше витривалості та менше ваги


SILEX_400_grnslv_MY24


Наступна модель в лінійці MERIDA SILEX 400 вже отримала суттєвий апдейт по комплектуючим.

  • Замість механіки встановлені гідравлічні гальма Shimano GRX
  • Трансмісія Shimano GRX 400 з розрахунком 2х10
  • Полегшена система шатунів Shimano Hollowtech 2


Для чого підійде? Тривалі поїздки, подорожі, тренування - все це можна цілком робити на моделі цього рівню.

SILEX 700 - коли любиш бездоріжжя


SILEX_700_redgry_MY24


Саме MERIDA SILEX 700 своєю комплектацією натякає, що він здатний долати затяжні круті підйоми та нестися зі спусків. Все це завдяки оптимізованій трансмісії та потужним гальмам.

  • Трансмісія 1х12 з касетою 10-51 та однією передньою зіркою. Діапазон передач, як у гірського велосипеда!
  • Потужні гальма Shimano GRX 800 з якісними роторами.


Цей велосипед створений для тих, хто не любить асфальт та прагне прокладати свій маршрут бездоріжжям!

SILEX 4000 - карбоновий, технологічний


SILEX_4000_gryblk_MY24


Починаючи з MERIDA SILEX 4000, нові гравійники починають комплектуватися карбоновими рамами. Модель 4000 - найдоступніша з карбонових моделей, отримала такі комплектуючі:

  • Карбонова рама з вбудованим кріпленням Fidlock та системою охолодження гальм Disc Cooler
  • Трансмісія 2х10 Shimano GRX 400
  • Гідравлічні гальма Shimano GRX 400


Використовувати його можна для серйозних тренувань на витривалість, поїздок містом, поїздкам на 100+ км асфальтом та бездоріжжям.

SILEX 7000 - для фанатів бездоріжжя


SILEX_7000_blkcop_MY24



Карбонова MERIDA SILEX 7000 має все, щоб бути швидким та контрольованим на бездоріжжі.

  • MTB формат трансмісії 1х12 Shimano GRX 820 з касетою 10-51
  • Потужні гальма Shimano GRX 820


Рама з карбону та подібний рівень комплектуючих робить його оптимальним для завзятих спортсменів, що люблять довгі позашляхові маршрути.

SILEX 8000 - електронний апдейт та максимум передач

MERIDA SILEX 8000 - це справній універсальний боєць, який буде хорош для всього: подорожей, складних позашляховик маршрутів з купою підйомів та спусків. Тренування на асфальті йому також по зубах! І все це завдяки таким комплектуючим:

  • Електронні компоненти Shimano GRX Di2
  • Трансмісія 2х12, яка дає максимально плавний крок передач


Підійде для тих, хто не бажає компромісів, а хоче бути всюди, як у своїй тарілці!

SILEX 10K - кращий у всьому


SILEX_10K_telgry_MY24



Що можна сказати про MERIDA SILEX 10K? Тут все по максимуму:

  • Бездротове перемикання Sram AXS
  • Трансмісія 1х12 з касетою 10-52


Та купа інших приємних дрібниць, які роблять його одним з кращих гравійників на ринку.


Маєте питання стосовно вибору моделі? Телефонуйте, або пишіть нам. Ми допоможемо вибрати оптимальну версію байка згідно ваших побажань!

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід
Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Telegram