SHIMANO | Нові педалі для бездоріжжя

Японський гігант велосипедної галузі постійно вдосконалює своє велосипедне залізо та прислуховується до сучасних трендів у світі райдерів. І ось зовсім нещодавно вони презентували нову серію педалей для гірських велосипедів. Не будемо приховувати, що всі ми вже давно чекали на це оновлення, бо саме в цій категорії давно не було якихось рухів.

Що не так з сучасним ринком педалей ?

Усі звикли до старих-добрих контактів PD-M520, які залишаються бестселером і сьогодні. Окрім цього в “контактному” сегменті вже давно є непоганий вибір між різними виробниками та рівнями. Тож кожен може обрати собі контактні педалі за бюджетом та потребами. А ось у світі “не контактів” вже давно нічого не змінювалось. Райдерам доводилось обирати між зовсім бюджетними варіантами та мега дорогими брендами, які не кожен міг собі дозволити. Але ж потреба у “топталках” - звичайних педалях нікуди не зникла. І ось нарешті Shimano вирішили виправити ситуацію та надати більше свободи вибору саме серед “топталок”.

Тож сьогодні ми розглянемо новинки та розкажемо про їх особливості, для чого вони будуть кращими та для кого підійдуть.

Shimano Saint PD-M829 - знахідка для гравіті-дисциплін

Очікуване поповнення в “святій” лінійці від Shimano - могутні широкі платформи, котрі обіцяють втримати ваші ноги в найсуворіших гірських умовах. По перше варто зазначити, що педалі мають дуже брутальну зовнішність, тож будуть ідеально доповнювати картину вашого Enduro або ж Downhill-велосипеду.

Задля максимальної міцності педалі зібрані в корпусі з кованого алюмінію - це вже не якась там штамповка, яка може луснути в дуже невдалий момент. В парі із загартованою вісью з хром-молібдену отримуємо потужну міцність. Тому можете не хвилюватисьм за них під час поїздок десь у горах.

Shimano Saint PD-M829

Окрім міцності японці приділили максимум уваги зручності та налаштуванням. Яка основна проблема всіх топталок? Те що вони не завжди можуть утримати стопу в правильному положенні, особливо коли сильно трясе. Аби зменшити цей недолік, форма педалей стала увігнутою. Ноги займуть своє зручне положення та не будуть постійно ковзати. Зокрема, цей ефект досягається за рахунок різної висоти шипів, які можна налаштовувати, як вам зручно. Досвідчені райдери знають, як швидко стираються шипи, тому Shimano зробили їх з особливого хром-молібдену, який так просто не зітреться.

Тож вони підходять для прихильників Enduro чи Freeride, чий стиль їзди неможливо поєднати з контактними педалями.

Shimano PD-GR400 - універсальні педалі які підійдуть для катання як в місті, так і на трейлових трасах

Хочете нарешті придбати якісні топталки? Які не будуть коштувати дуже дорого, та відмінно тримати ногу… Тоді саме ця модель від Shimano створена для вас. Педалі виконані в корпусі з міцного полікарбонату. Нехай вас це не лякає, цей матеріал дуже міцний, інакше б з подібного не робили легендарні пістолети Glock. Сама платформа має зручну форму, яка підійде як для звичайних поїздок містом, так і для трейлу - стрімкого позашляхового катання. І все це зібрано на базі надійної вісі, конструкція якої використовується в перевірених часом PD-M520. Хто їздив на цих педалях, той знає що служать вони дуже довго без усіляких обслуговувань.

Ще варто відзначити, що педалі випускаються у трьох кольорах: чорному, синьому та червоному. Це гарна новина для тих, хто любить дотримуватися загальної кольорової гами на велосипеді.

shimano pd-gr400

Для кого підходять ці педалі? Для всіх, хто бажає якісний вузол за відносно невеликі гроші. Вони будуть доречні на звичайних велосипедах для міста. Також це ідеальний варіант для повсякденних поїздок на гірському велосипеді. І навіть екстремальної трейлової їзди десь у лісосмугах.

Shimano PD-M821 - контактне поповнення в екстремальній лінійці

Якщо декілька років тому контакти вважались чимось незвичним у гравіті-дисциплінах, то зараз на них пересідає все більше і більше райдерів. Бо вони дають купу бонусів, пов’язаних с керуванням та ефективністю. PD-M821 - саме та модель, яка дозволить вам на собі випробувати всі переваги контактів, якщо ви любите шалені гірські спуски.

Якщо ви вже користувались контактами, то знаєте що забрудненість - не їх найкращій друг. Бо брудні контакти починають дуже погано встібуватися та вистібуватися. В цій моделі Shimano зробили все, аби вам не доводилось постійно видаляти бруд з педалей та шипів самотужки. Для цього конструкція педалей має відкриту форму, аби бруд в ній не затримувався. Тож тепер не доведеться видаляти бруд усім, що під руку попадеться!

Shimano PD-M821

Для додаткової фіксації стопи кожна сторона має по чотири шипа, які можна регулювати за висотою. Також їх можна без проблем замінити в разі необхідності.

Ще одне важливе покращення - оновлена вісь, яка отримала надійнішу реалізацію задля роботи в найсуворіших умовах.

Ці педалі стануть відмінним вибором для тих, хто катає агресивні дисципліни по типу Enduro чи Downhill. Якщо ж вам ближче катання з елементами трюків (наприклад, Slope Style), тоді кращими будуть звичайні платформи.

Deore XT PD-M8141 - кантрійна класика для тих, хто не визнає контакти

Мрієте про легкі та надійні педалі для всіх умов, але контакти вам не до вподоби? Тоді ця новинка в лінійці Shimano XT створена саме для таких ситуацій. Це професійне рішення для тих, хто не хоче контакти, але й також не бажає встановлювати на свій велосипед неякісні деталі. Лінійка ХТ відома як рішення для професіоналів, тому в ній використовується багато фішок від найвищої групи XTR. І все за доступною ціною!

Що в них цікавого? По перше, це оновлена широка платформа з десятьма шипами на кожному боці. Найкращі традиції агресивних МТБ дисциплін, але з вагою менше 500 грам! Це завдяки легкому корпусу з тонкого алюмінію. Дійсно, вага дуже непогана, як для таких широких та чіпких платформ. Тож, любителі скинути зайву вагу будуть задоволені.

Також задля більшої зручності ці педалі виробляються у двох розмірах: S-M та M-L. В Shimano прийшли до висновку, що не тільки конструкція педалі впливає на зручність та ефективність, а ще її розмір. Тож, якщо у вас не дуже великі стопи, то вам ідеально підійдуть педалі меншого розміру і навпаки.

Shimano XT PD-M8141

Сама платформа має досить вдалий форм-фактор. В Shimano врешті решт зрозуміли, що багатьом райдерам не до вподоби ці некультяпні товсті педалі, тому корпус отримав стильну низькопрофільну форму. Що і робить їх доречними на звичайних кантрійних велосипедах.

Shimano PD-EF102 - педалі на кожен день

Ці педалі впевнено заповнюють прірву у виборі. Виборі між дешевими неякісними та коштовними MTB педалями, міцність та надійність яких буде зайвою для звичайних поїздок містом.

Педалі отримали міцний полікарбонатний корпус, та надійну хромолеву вісь - цього з головою вистачить для міських велосипедів та прогулянкових гірських байків. Сама платформа має антиковзаюче покриття та вбудовані шипи. Тож під час дощу у вас не будуть ковзати ноги по всій поверхні платформи.

Shimano PD-EF102

Вбудовані світловідбивачі так і натякають, для яких умов зроблені педалі. Для регулярних поїздок містом вдень та вночі.

Для кого зроблені ці педалі? Для всіх, хто нещодавно придбав байк та хоче замінити стокові неякісні педалі на щось фірмове та надійне.

Що ми маємо в підсумку?

Цікаве та довгоочікуване оновлення, у якому, на наш погляд, кожен знайде для себе щось ідеальне. Тут є і надміцні педалі для гір, та звичайні стильні топталки для міста. Противники контактів також будуть задоволені - адже нарешті з’явились охайні педальки для гірських велосипедів.


Твій промокод на знижку:

BLOGVG

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід
Переглянуті товари
Бренд: Dexshell
Код: DS663CLG-L
Знайшли дешевше?
Додати в обрані
Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Telegram