ВІДЕО | Огляд педалей Time для MTB та ROAD

Привіт, друзі!

Чи замислювалися ви над тим, як їхати швидше та витрачати менше зусиль? Долати великі відстані, круті підйоми та при цьому значно менше втомлюватися. Виглядає, як мрія, але вона цілком може здійснитися! В цьому вам допоможе перехід на контактні педалі!

Ті, хто вже давно їздить в контактах, напевно, вже оцінили усі їх переваги. Адже вони дають купу бонусів:.

  • Рівномірний розподіл зусилля між ногами
  • Можливість не тільки давити, але й тягнути
  • Зростає потужність при тому ж зусиллі

Саме тому підйоми на них долаються легше, а всі брудні та піщані стежки проходяться без проблем.

Але ж існують і недоліки. Наприклад, всі педалі стандарту SPD (творцем яких є Shimano) не дуже добре показують себе під час поїздок по всякому багну. Варто тільки забруднити шипи і механізм відмовляється працювати. Щоб привести його в лад, треба зупинятися та проводити обряд очищення.

Але до чого ми все це ведемо? Існує бренд, який потурбувався про цей недолік, та зробив те, що стане до вподоби всім, хто їздить весь сезон по снігу, бруду та піску.

Знайомтеся - це педалі Time від французького бренду!

У чому переваги педалей Time перед SPD

Із самого початку існування, компанія займалася виготовленням кріплень для лиж, де завчасне вистібання ноги з кріплення - вкрай важливе. Бренд винайшов такий механізм, який добре працює в умовах снігу та холоду - добре тримає ногу, та відпускає її за необхідністю. Тож незабаром виробник вирішив перенести цей досвід у велосипедну індустрію, створивши власні велосипедні контакти.

Та ось що в них вийшло:

  • Новий відкритий механізм, який менше забивається брудом
  • Проста конструкція, що дозволила зменшити вагу та не втратити в міцності

Різниця педалей Time та SPD

Модельна лінійка педалей Time для гірських велосипедів

Саме власники MTB відчують помітний профіт, після переходу на гірські моделі педалей від Time. В модельному ряді їх декілька під різні завдання та стилі їзди.

Контактні педалі MTB Time

Щоб вам було простіше вибрати нові педалі Time для MTB, ми зібрали їх особливості в одному місці:

✔️ Серія XC. Підходить для крос-кантрі та циклокросу. Мають компактну рамку, що дає їм низьку вагу. Можуть бути виконані з карбону або композитного пластику
✔️ Серія Specialle 8\12. Алюмінієвий корпус та широка платформа. Ідеальний вибір для трейлового катання.
✔️ Серія MX. Ще ширші платформи для надійної фіксації стопи в естремальних умовах.
✔️ Серія DH.  Назва говорить сама за себе. Ці педалі створені для суворих гірських спусків. Тому виконані з надійного алюмінієвого сплаву та мають широку платформу.

Особливості технології Atac

Сама технологія Atac була взята за основу для виробництва популярної серії педалей для MTB. Її ключова властивість - це дуже простий та дієвий механізм, що утримує шипи. З усіх сторін є досить великі зазори, тому потрапивши всередину, бруд не затримується надовго.

На всіх педалях серії однаковий принцип дії - шип надійно утримується з двох боків, та чим сильніше ви будете тягнути, тим дужче педалі будуть його утримувати.

Регулювання сили стискання? Також є, тож налаштувати педалі під себе - не проблема! Новачкам рекомендуємо зробити застібання максимально легким, аби звикнути до роботи з педалями та відпрацювати навички застібання-відстібання.

Педалі Time

Як і в SPD, ці педалі також мають дві сторони фіксації, тож перехід на новий стандарт буде легким та без нервів.

Педалі Time Atac

У чому переваги педалей Time для шосе?

За основу механізму шосейних педалей взята технологія E-click - власна запатентована система встібування від Time.

Шосейні педалі Time

Працює це максимально просто та ефективно - ставиш ногу на педаль і відбувається фіксація. Не треба давити та виконувати інших зайвих дій! Поставив ногу та поїхав!

Всі шосейні педалі серій X-Pro X-Presso мають саме такий принцип роботи.

Педалі Time Road

Ось ключові особливості двох лінійок педалей Time для шосе:

✔️ XPresso. Аматорська лінійка педлалей для шосе. Найпростіша модель матиме корпус зі скловолокна, а старші моделі вже виконані з карбону.
✔️ XPro. Педалі для професійних гонщиків Усі моделі лінійки виконані з карбону. А найстарша може похвалитися керамічними підшипниками і дуже низькою вагою.

Ключові особливості шипів

Якщо мова зайшла про шипи, то в Time для MTB вони мають назву Easy Cleats, та їх є два варіанти - на 10 градусів, та зі змінними кутом на 13/17 градусів. При чому цікавий саме другий варіант, бо більшість виробників не пропонує зміну кути в рамках однієї моделі.

MTB шип Time

Кут застібання на них можна змінювати шляхом повороту шипа прямо на взутті - дуже зручна та цікава особливість!

Якщо мова зайшла про шипи для шосе, то тут також не минулося без бонусів. Вони мають велику площу зчеплення з педалями, а це вкрай важливо для ефективного педалювання без втрат енергії. Також можна регулювати положення шипа вперед-назад, та вправо-вліво. Особливо корисною буде остання опція, бо це дозволяє змінювати Q-фактор - відстань між стопами в момент педалювання.

Шипи шосе від Time

Дехто, побачивши такі великі шипи може спитати, як в них взагалі пересуватися? Відповідь проста - в них краще не ходити, а саме їздити. Хоча ви цілком зможете зайти в магазин, щоб купити собі перекус під час поїздки.

Обрати свої ідеальні контакти ви можете в нашому фізичному магазині або в онлайн-каталозі на сайті! Також будемо чекати на ваші відгуки та запитання у коментарях!

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід
Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Telegram