ВІДЕО | Giant Defy Advanced 2. Огляд Endurance велосипеда.

Хто їздить нашим рідним асфальтом, той знає, що він далекий від ідеалу. Дуже дуже далекий… І якщо ти їздиш на гірському або гравійному велосипедах, то ситуація ще не така критична. Амортизація та широкі покришки прибирають більшість вібрацій, тож життя стає трошечки легшим. Але що робити прихильникам максимальної швидкості шосейника? Невеликий спойлер: відмовлятися від них точно не варто!

Що таке Endurance та чому це Must Have для українського асфальту?

Ще з десяток років тому шосейний велосипед вважався радше спортивним знаряддям, аніж засобом пересування для звичайних любителів. Так, вони були і залишаються найшвидшими та найлегшими. Але ж звичайних любителів лякала його абсолютна жорсткість. Що робити, коли під тобою не ідеальний асфальт, а скоріше його залишки? Саме в таких умовах разом з ефективним педалюванням та ідельною “торсіонкою” ми отримуємо такі побічні ефекти:

  • Постійна тряска
  • Відбиває руки і мʼяку частину тіла
  • Швидка втома через ці фактори вже після перших 50 км.

Щоб зробити шосейники більш популярними, виробники розробили новий підвид шосейного велосипеда. Який у всіх сенсах зручніше за свого спортивнішого брата.

Які переваги ми отримуємо від Endurance велосипедів?

Всі бонуси комфортних шосейників здебільшого оцінять ті, в кого немає мети перемагати у всіх змаганнях світу. Бо на них можна їздити та тренуватися у своє задоволення та без страждань.

✔️ Більше комфорту на поганому асфальті. На ньому не так сильно бʼє по руках і значно менше трясе. Тож такі велосипеди можна сміливо використовувати кожен день для звичайних поїздок і тренувань.
✔️ Комфортна геометрія рами. По своїм параметрам дуже нагадує гравійник.

Але при всіх його апгрейдах на зручність, це все ще та спортивна конячка, яка точно зробить спеку на асфальті. Саме таким і є Giant Defy Advanced 2 - велосипед для тих, хто полюбляє швидкість і тренування. Але при цьому не готовий жертвувати комфортом!

Велосипед Giant Defy Advanced 2

Giant Defy Advanced 2: огляд всіх особливостей

Не будемо приховувати нашу захопленість цим виробником, адже в нього завжди виходять дуже яскраві велосипеди з плавними рисами та цікавими кольорами. Та окрім цікавої зовнішності він готовий зробити ваші щоденні поїздки асфальтом ще більш динамічними та зручними!

Карбонова рама за технологією Monocoque

Слово Advanced у назвах велосипедів від Giant означає, що ця модель зібрана на рамі з карбону. А саме ця деталь відіграє вирішальну роль у ходових якостях всього велосипеда. Тому виробник приділив максимальну увагу, щоб вона була легкою. Та поєднувала два поняття, які на перший погляд неможливо поєднати: жорсткість та мʼякість!

  • Передній трикутник - суцільна деталь без зʼєднань та швів. Це зменшує вагу та покращує жорсткість. А саме остання відповідає за легкість розгону велосипеда.
  • Каретка PressFit зі збільшеним диаметром. Робить жорсткішим найбільш навантажений вузол велосипеда.
  • Конусний шток та підшипники різного диаметру

Як бачите, в кожному місці рами реалізовані свої фічі, аби ви мали змогу тренуватися найбільш ефективно.

Giant Defy 2

Про жорсткість поговорили. А як щодо мʼякості?

Авжеж, це також один з найважливіших критеріїв таких велосипедів. Задля того, щоб ваші соточки минали без втоми та страждань, в цьому велосипеді реалізована фірмова технологія D-Fuse. Ось що це означає на практиці:

  • Підсідельний штир з особливою формою. Дає той самий заповітний флекс. Тобто можливість вигину штиря на 12 мм. Така собі мікро підвіска виходить!
  • У свою чергу кермо також має спеціальне січення, що дозволяє йому також флексити. Та позбавляти ваші руки від постійних вібрацій.

Ці фішки обовʼязково стануть у нагоді, якщо ви вирішите проїхати якийсь тривалий бревет на 300 або більше кілометрів нашою мальовничою країною. Спина та руки будуть у захваті!

Giant Defy D Fuse

Колеса на осях та з широкими покришками

Звісно, що ендюранс - це завжди про ширшу резину. Якщо на шосе ми маємо 25-28 мм, то тут ширина зросла до цілих 32 мм! При цьому невеличкий протектор надасть більше зчеплення на мокрому та вкрай поганому асфалті! Передні і задні колеса зібрані на осях 12 мм, що покращує жорсткість їх кріплення та полегшує налаштування гальм.

Не секрет, що безкамерка також додає колесам мʼякості. Виробник подбав про це і додав у комплект герметик. Тож перейти на безкамерку можна буде одразу після покупки велосипеда!

Giant Defy 2 Advanced

Збалансовані компоненти Shimano 105

Дехто вважає цю трансмісію народною, бо вона суміщає в собі невелику вагу, якість роботи та відносно невелику вартість.

  • Дуали з покращеною ергономікою. На відміну від молодших серій Sora та Tiagra тут повністю переробили їх форму. Тримаючись за них, можна спокійно їхати цілий день. І при цьому не буде ніяких онімінь та інших наслідків втоми!
  • Гідравлічні гальма. Потужно гальмувати можна навіть легким натисканням. Що також дозволяє економити сили під час тривалих тренувань!
  • Ендюранс-розрахунок трансмісії. Попереду встановлені зірки 50-34, а позаду касета 11-34. А це вже не дуже далеко від гравійників. З таким поєднанням можна легко долати круті підйоми, вбиті ділянки асфальту та навіть легкий офф-роад!

Giant Defy 2 Advanced

Висновок

Отже, кому точно варто придбати Giant Defy Advanced 2?

✔️ Тим, хто тільки збирається спробувати шосейник.
✔️ Любителям використовувати велосипед як транспортний засіб у місті..
✔️ Тим, хто полюбляє долати великі відстані та їздити бревети.
✔️ Спортсменам, у якості тренувального байку.

Можна цілком сказати, що ендюранс робить шосе більш універсальним та доступним для кожного. Тому що окрім спортивних задач на новенькому Defy 2 можна закрити потребу у велосипеді для міста та машині для заїздів на дійсно великі відстані. Тож, якщо ви давно хотіли пересісти на дійсно якісний шосейник, але завжди лякались його незручності, то Endurance - саме ваш варіант!

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід
Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Telegram