KONA SUTRA: огляд універсального турингу

Якщо ви не надто спортивний, та любите сталеві рами та класичні велосипеди, то вам точно сподобається цей туринг. Адже він створений не для спортивних заруб, як гравійники чи шосейні велосипеди. Він радше про довгі мандри невідомими маршрутами. Мова піде про KONA SUTRA - турінг зі стилем, що здивує вас своєю універсальністю та функціональністю.



Дорожник + гірський + туринг = KONA SUTRA


Без сумнівів, виробник доклав максимум зусиль, аби зробити цей байк дійсно багатофункціональним. Адже в ньому чудово поєднано комфорт та проходимість, швидкість на асфальті та всі відомі переваги турінгових велосипедів. А отже це саме той байк, який і в далеку подорож повезе, і по місту прокатить. А ще в нього дуже естетична зовнішність, любителям класичного дизайну та стриманих колірних рішень точно сподобається.

Kona Sutra


Крім зовнішності він є добре укомплектованим та зібраним на якісних комплектуючих. 
KONA SUTRA створювався тими, хто сам здолав не одну тисячу кілометрів, і саме через це має таку цікаву комплектацію.


Рама та вилка


Фреймсет велосипеда - класичний туринговий, з оптимальною геометрією для спокійних тривалих поїздок. На відміну від гревелів та шосерів дасть комфортну вертикальну посадку.

Kona-sutra-frame-1


Властивості рами ідеально підходять для тривалих поїздок:

  • Хромоль добре помʼякшує нерівності, тож тривалі поїздки розбитим асфальтом йому не страшні.
  • Чим більше навантажений байк, тим краще він має накат на прямих ділянках


Колеса на вісях дають велосипеду додаткову жорсткість. Це проявляється у легшому керуванні на поворотах та з вантажем. А ще вісі дають крутий бонус - вам не потрібно буде підлаштовувати гальма кожен раз, коли знімаєте колеса.

Kona Sutra Rack


Потрібно зарядити велосипед у подорож? До ваших послуг бонки на рамі та вилці, на які можна встановлювати все, зо заманеться.

  • По три бонки с кожного боку на вилці для кріплення багажників та кейджів
  • Цілих чотири пари бонок всередині рами - під фляготримачі та насос
  • Ще пара бонок біля каретки - сюди зазвичай встановлюють бокс для інструментів та ремкоплекту


Із коробки на велосипед встановлюється передній багажник, який розрахований під гермосумки. Він легко регулюється за кутом нахилу, щоб можна було виставити будь-які сумки. В стоковій комплектації на велосипеді також встановлені якісні повнорозмірні крила, що захистять вас від бруду під час будь-якої пригоди.


Трансмісія


З трансмісією виробник теж не підкачав, але! Систему шатунів хотілося б бачити не бюджетний Prowheel, а Shimano GRX, бо вони все ж таки жорсткіше та легше.


Усі інші комплектуючі трансмісії виглядають наступним чином:

  • Задній і передній перемикачі Shimano серії GRX 400
  • Попереду дві зірки, а позаду касета на 10 зірок з розрахунком 11-36Т
  • Дуали Shimano Tiagra - надійні та ергономічні


Попри бюджетність шатунів, вони вже не під квадрат. А більш сучасні, на каретці із зовнішніми підшипниками. І це вже непоганий плюс до жорсткості системи. 


Гальма


Знаємо що дехто від них не в захваті, а декому вони подобаються. Так, на велосипеді встановлені гідромеханічні гальма TRP. Вони мають ключову перевагу гідравліки - обидві колодки притискають диск та підлаштовуються по мірі зносу.


Тож ви маєте недорогі механічні дуали та по суті гідравлічні гальма. Якщо врахувати, що це турінг, то таке рішення скоріше іде в плюс.



Колеса


До надійності коліс питань нема:

  • З назви ободів WTB стає зрозуміло, що ширина їх 23 мм, що доволі надійно
  • Дуже довгограючі покришки Schwalbe Mondial шириною 40 мм


Саме ця модель покришок спеціально розроблялася для туризму, саме тому в неї доволі відчутний протектор - це щоб можна було проїхати по піску, ґрунтам та розбитому асфальті. Також вони мають гарну зносостійкість та захист від проколів.

Сидіння та обмотка



І ось ми підійшли до візитівки цього байку - це шкіряне сидіння та обмотка від Brooks. Переваги сидінь Brooks вже давно знають досвідчені туристи - з часом шкіра приймає вашу анатомію та сідло стає на 100% вашим. 

Але не забуваємо, що за шкірою сидіння треба доглядати. Задля цього треба використовувати пасти для догляду за шкірою. Та не допускати, щоб воно надовго залишалось мокрим.


Шкіряна обмотка добре відводить зайву вологу з долоней та дає надійний хват. А який вигляд дають ці деталі велосипеду - це окрема розмова. Класичні шкіряні кольори добре вписалися в загальний стиль та характер велосипеда.

Для чого підійде KONA SUTRA?


Сам виробник вважає, що Sutra вийшов таким собі гібридом гірського, шосейного та гравійного байку. А отже підійде для таких завдань:

✔️

Щоденні поїздки будь-яким покриттям

✔️

KONA SUTRA - це і вдалий комʼютер, на якому можна зручно діставатися до роботи

✔️

Тривалі подорожі будь-яким типом покриття.


А якщо ви раптом втомитеся від цих сірих буднів, то снаряджайте байк усім необхідним, та тікайте подалі від цивілізації. А приїхавши, поділіться своїми враженнями з друзями під час гравійної поїздки у вихідний!

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід
Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Telegram