ВІДЕО | Огляд ліхтарів Ravemen та їх особливостей

Важливість якісного велосипедного освітлення у дорозі дорівнює важливості насоса чи ремонтного набору для камери. Може здаватися, що на деякі поїздки його можна не брати, але зазвичай ця думка є помилковою. Особливо, коли збираєшся проїхатися ввечері незнайомим маршрутом. Можна витратити купу часу на блукання та пошук дороги. І ось ти стоїш на трасі, в повній темряві, а поруч проносяться автомобілі. А повертатися додому ще багацько!

Якщо вже опинялися в таких ситуаціях, тоді негайно слід замислитися над купівлею якісного комплекту світу. А ми у свою чергу можемо дати вам невелику підказку, та підказати, якої потужності повинні бути ліхтар або блимавка. Зʼясовувати це ми будемо на прикладі якісного велосипедного освітлення Ravemen!

Ravemen: Дещо про бренд та модельний ряд

Що нам відомо про бренд Ravemen? Виробляються ці девайси в Китаї та вже встигли заробити гарну репутацію по якості у всьому світу. Тепер вони зʼявилися і в Україні, тож тепер маємо можливість оцінити всі переваги та особливості лінійки. А вона у свою чергу є досить різноманітною та функціональною, включає в себе декілька категорій по декілька пристроїв в кожній!

Вся лінійка ліхтарів Ravemen розподіляється на такі категорії:

✔️ CR - ліхтарі циліндричної форми, підійдуть для тренувань на шосе. Мінімалістичні, легкі та мають Т-образний промінь для асфальтових доріг.
✔️ LR - освітлення для звичайних поїздок містом та комʼютингу. Мають широку засвітку, спеціально для міських вулиць. Моделі можуть мати кріплення різного типу, датчики руху та освітлення.
✔️ PR - потужні фари, що мають декілька діодів, які відповідають за ближнє та дальнє світло. Мають ребра охолодження, виносні кнопки та інші фічі для важких умов. Також мають місткий акумулятор, від якого можна підзарядити інші пристрої!
✔️ FR - cерія передніх блималок, які інтегруються в кріплення для велокомпʼютера Garmin!

Всі ці девайси вмістити в огляд фізично неможливо, тож ми обрали декілька пристроїв, що на наш погляд заслуговують на особливу увагу. Тож нумо познайомимося з ними поближче!

Ravemen PR 2400 - наймогутніша фара лінійки

Не зважаючи на габарити та функціонал цього “малюка”, його зовнішній вигляд є досить стильним та привабливим. Зовні фара має ребра та корпус з алюмінію задля ефективного охолодження. Також алюмінієвий корпус дає міцність та стійкість до ударів.

Ravemen PR 2400

Фара має цілих 5 світлодіодів, які і дають їй потужність в 2400 люмен! Рефлектор центрального світлодіода спрямовує світло таким чином, щоб воно не било в очі. Тож зустрічні водії та пішоходи не згадуватимуть вас “незлим та тихим” під час кожної зустрічі на дорозі.

Декілька приводів придбати собі фару Ravemen PR 2400:

  • Максимальний світловий потік в 2400 люмен
  • Акумулятор на 8000 MAh. Дає можливість заряджати пристрої від фари, зокрема смартфони та велокомʼютери.
  • Надійне кріплення, яка втримає фару навіть на МТБ трейлах!
  • Технологія HILO. Імітує режими ближнього та дальнього світла. Це робить фару корисною навіть для екстремальних поїздок.
  • Захист від води IPX 8. Тож фара може без проблем працювати навіть під час сильної зливи

Комлектакция Ravemen PR 2400

Фара має цілих два профілі світла:

  • для MTB. 3 режими за схемою 2400-1200-600 Lumen
  • для шосе. 5 режимів за схемою 900-500-300-100 Lumen

Ключова різниця тут в кроці зміни яскравості. Наприклад, для шосе дуже важливо точно підібрати яскравість, тому в режимі Road передбачено цілих 5 режимів. Для гірських спусків в свою чергу дуже важлива сильна засвітка площини, а велика кількість режимів зазвичай тільки заважає.

Ще один безперечний плюс - це наявність пульта, завдяки якому можна керувати фарою дистанційно. Її можна розмістити біля гріпси, тож не треба буде відривати руку від керма для перемикання режимів.

Raveman PR 2400

Кому б ми радили придбати таку фару? Всім, хто використовує велосипед на повну, будь то далекі подорожі на асфальті, чи екстремальні заїзди на трейлах.

Ravemen LR500S - практичний та зручний помічник у місті

Як і у всіх ліхтарів серії LR тут виробник зробив ставку на практичність та простоту, адже звичайному міському ліхтарю не потрібна купа прибамбасів та фішок.

Raveman LR500S

Тож, ось які переваги має Ravemen LR500S:

  • Мінімалістичний корпус з алюмінію. Не боїться ударів та гарно охолоджується
  • Захист від води IPX6.
  • Одна панорамна лінза, яка дає гарну засвітку та позначає велосипедиста на дорозі.
  • Надійне кріплення під всі диаметри керма.
  • Акумулятор на 2200 MAh

Raveman LR500S

Фара працює в таких режимах роботи:

  • 500 Lm - 2 години
  • 300 Lm - 3 години 20 хвилин
  • 100 Lm - 7 годин 50 хвилин
  • Мигання 200 Lm - 53 години

Також варто додати, що фара LR500S має симетричну лінзу. А це дає можливість закріпити його на виносне кріплення до велокомпʼютера.

Тож, якщо вам потрібна проста та надійна фара для міста без зайвих наворотів, то Ravemen LR500S - саме такий варіант.

Ravemen CR800 - легкість та краса для шосейника

Ми знаємо, наскільки власники шосейних байків не хочуть їх перевантажувати як візуально, так і фізично. Тож для тренувань на шосе ми б дуже радили фару Ravemen CR800 та задню блимавку TR300M. Обидва девайси мають мінімалістичну зовнішність, як раз під тендітні шосейники.

Raveman CR800

Попри свої скромні габарити фара Ravemen CR800 має досить цікаву функціональність:

  • Т-подібний світловий промінь, який дає гарну засвітку та не сліпить зустрічних водіїв
  • Потужність 800 Люмен - оптимальний показник для шосе
  • Бокові габарити, щоб позначити велосипедиста зі сторони
  • Захист від води IPX6

Raveman CR800

Задля максимальної зручності, в фарі передбачили цілих 6 режимів:

  • 800 Lm - 1 година 50 хвилин роботи
  • 450 Lm - 2 години 50 хвилин
  • 200 Lm - 4 години 50 хвилин
  • Еко 70 Lm просвітить до 17 годин
  • Пульсуючий спалах 150 Lm до 22 годин
  • Звичайний спалах 100 Lm до 20 годин.

Така фара підійде для не дуже тривалих тренувань або поїздок асфальтом. Тож якщо хочете більше автономності, то варто розглянути моделі з більшою ємністю акумулятора.

Огляд та особливості заднього освітлення Ravemen

Окрім ліхтарів бренд має цікаві та оригінальні блимавки. От, взяти наприклад Ravemen TR300M. Якщо придивитися, та ця блимавка- суцільний пластик, який засвічується світлодіодами. Такий дизайн дає засвітку на 360 градусів, тож водії помітять вас навіть зі сторони! Світловий потік при цьому досягає до 30 Lm, а батарея сягає 200 мАг. Має зручне кріплення, яке може змінювати кут нахилу та дозволяє встановити блималку одним рухом.

Raveman Tr300

Наступну блимавку Ravemen TR20 можна буде повісити не тільки на велосипед, а ще й на рюкзак або шолом. Це дуже зручно, адже таким чином можна ще краще позначити свої габарити задля кращої видимості на дорозі. Зроблена в класичному дизайні, який вписується в будь-який велосипед.

Ravemen TR20

Остання та найцікавіша блимавка в нашому огляді - Ravemen CL05. Ось за що ми одразу поставили їй вподобайку:

  • Оригінальний дизайн - круглий корпус з двома рядами світлодіодів
  • Датчик освітлення. При світлі фар автомобіля блимавка починає виблискувати дуже яскравим світлом, що виводить вашу помітність на новий рівень та економить заряд!

Всі режими анімації світла дуже потужні, тож не побачити таку блимавку буде дуже складно. В найяскравішому режимі блимавка пропрацює до 4 годин, тож її можна сміливо використовувати для довгих тренувань!

Ravemen CL05

Ось така цікава вийшла лінійка світла, яка дійсно коштує своїх грошей. Подивитися весь асортимент світла Ravemen та інших можна в нашому сайті, де ви точно знайдете для себе щось цікавеньке! Тож бажаємо вам завжди залишатися помітними на дорозі та дбати про свою безпеку.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід
Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Telegram