Класифікація навісного обладнання SHIMANO

Велосипед як і будь-яка інша річ, складається з різних компонентів. На раму, яка є скелетом велосипеда, встановлюють трансмісію, гальмівну систему, колеса та підвіску. До навісного обладнання велосипеда можна віднести будь-яку іншу деталь велосипеда, яка кріпиться до рами:

Для спрощення розуміння, кожен виробник поділяє все виготовлене обладнання на класи, які відрізняються призначенням, якістю та ціною. Для того хто полюбляє їздити спокійно чи початківцю велотуристу не обов’язково купувати обвіс високого класу, всі його поїздки будуть успішні і з обладнанням середнього рівня. Якщо у вас обмежений бюджет, то оптимальним варіантом буде купівля велосипеда на обладнанні початкового рівня, але без економії на рамі. На хорошу раму в подальшому ви легко можете встановити нове обладнання вищого класу. Навісне обладнання відрізняється для кожного типу велосипеда.

Виробник обладнання Shimano виділяє декілька напрямків:
● гірські велосипеди (MTB)
● шосейні (Road)
● міські (Urban)
● гревели (Gravel/Adventure)
● електровелосипеди (eBike)

Кожен з п’яти напрямків має свої класи, від базового до професійного рівня. Класифікація навісного обладнання Shimano.

Обладнання Shimano для гірських велосипедів (MTB).

Shimano Tourney – це обладнання початкового рівня. Так як обладнання класу Tourney є базовим у лінійці Shimano, то великих надій на довготривалу та ефективну роботу системи покладати не варто. Цю серію обладнання встановлюють переважно на дитячі та підліткові велосипеди, а також на велосипеди для прогулянок та на недорогі дорослі велосипеди. Бездоріжжя та екстремальна експлуатація – протипоказана цій серії обладнання.


Shimano Altus - також представник обладнання базового рівня. Запас міцності вже вище ніж у попереднього класу і Ви вже можете дозволити собі виїзди на легке бездоріжжя.

Shimano Acera – дана серія відноситься до низу середнього класу, обладнання дає вам впевненість на міській дорозі або на легкому бездоріжжі.

Shimano Alivio -  середній клас обладнання гірських велосипедів. Можете бути спокійні за свій вибір та не хвилюватись коли ви їдете по бездоріжжі. Несуттєво  відрізняється від дорожчої старшої моделі Deore.


Shimano Deore - обладнання середнього класу, яке чудово працює в умовах активного катання. Із мінусів можна відзначити не спортивну вагу. Рекомендовано для встановлення у випадку регулярного високого навантаження на байк.

Shimano SLX -  топ обвіс для любителів. Надійний при меншій масі комплектуючих. Межа доцільності в ціні, звичайний велолюбитель в своєму житті не зустріне умов, які потребують якіснішого обладнання.

Shimano Deore XT – на такому обладнанні збирають велосипеди для участі в змаганнях. Зменшена вага, технологічні матеріали та висока надійність.

Shimano XTR – якщо просто надійності вам мало. XTR – це нові матеріали, останні технології, мінімальна вага, абсолютна надійність. Ціна відповідає якості.

Shimano Saint – дуже міцне та надійне обладнання для професіоналів. Витримає будь-які навантаження.

Shimano ZEE - обладнання для агресивної їзди по гірських стежках. ZEE дає вам впевненість в тому, що ви впораєтесь навіть з найкрутішими стежками в гірській місцевості.

Обвіс Shimano для шосейних велосипедів

Shimano Tourney - обладнання базового рівня. Великих надій на довготривалу та ефективну роботу системи покладати не варто. Не рекомендується до покупки.



Shimano Claris  - обладнання початкового класу, як правило встановлюється на недорогі шосейні велосипеди.

Shimano Sora  - комплект обладнання яке може певний період зберігати бездоганну роботу велосипеда. Ідеальний варіант для Вашого першого шосейного велосипеду.


Shimano Tiagra  - аналог гірського класу Deore. З таким обвісом ви вже можете починати брати участь в змаганнях.

Shimano 105 - максимум якості за прийнятну ціну. Більше надійності, краще матеріали, ергономічний дизайн.

Shimano Ultegra - шосейний обвіс для досвідчених любителів та професіоналів. Дуже жорсткий та неймовірно легкий.

Shimano Dura-Ace - професійне обладнання для шосейного велоспорту з максимально можливими характеристиками жорсткості, надійності і чіткості роботи.








НОВИНКА! Обладнання спеціально для гравійних велосипедів від Shimano

Shimano випускає обладнання спеціально розроблене для гревел байків. Наразі лінійка представлена трьома моделями однієї серії:

  • GRX RX810
  • GRX RX600
  • GRX RX40

Гревел або гравійні велосипеди – це максимально універсальні та призначені для тривалих і комфортних поїздок байки, обладнані дисковими гальмами та досить широкими шинами. Завдяки своїй конструкції, вони відмінно підходять для катання по різній місцевості, в тому числі  дорогам і стежками з поганим покриттям (ґрунтом, гравієм, піском).

Багатофункціональність та міцність робить ці велосипеди ідеальними для щоденних поїздок, легкого туризму чи зимових тренувань.

 

Обладнання SHIMANO для електровелосипедів:

Shimano Steps E5000- обладнання для міських велосипедів, з ним можна легко та зручно дістатися на роботу або влаштовувати велопрогулянки в межах міста.

Shimano Steps E6100- обладнання яке забезпечує плавне, ефективне та природнє відчуття від їзди - незалежно від того, як і де Ви їздити.

Shimano Steps E7000  - обладнання що встановлюється на гірські та туристичні велосипеди. E7000 дозволяє впевненіше підніматися гірськими стежками.

Shimano Steps  E8000 - електрообладнання для MTB байків, з ним можна заїхати далі з меншими витратами енергії та отримати більше задоволення.

Замість висновків

Важливо розуміти де, коли і як вибудете їздити. Безглуздо розпочинати вибір без чіткого розуміння ваших потреб. Вибираючи тип велосипеда та встановлене на нього обладнання, ви визначаєте напрямок свого розвитку як велолюбителя. А вибір класу обладнання краще проводити в компанії консультанта веломагазину.

Купити велосипеди з обвісом Shimano Ви можете у нашому веломагазині VeloGO.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід
Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Telegram