Легендарні велосипеди GT вже в наявності!

Друзі, маємо для вас приємну новину: відтепер у нас в магазині VeloGO з’явилися відомі велосипеди від легендарного бренду GT Bicycles. Велосипеди з цими двома величними буквами на рамі вже давно захоплюють серця багатьох велосипедистів. Ще б пак, бо вони завжди відрізнялися фірмовим стилем та проривними технологічними рішеннями. Зараз, коли ринок заповнений схожими велосипедами, GT просто неможливо сплутати з іншими брендами. Тому, якщо ви давно вагаєтесь, який велосипед придбати, даємо вам підказку: GT без вагань варті вашої уваги!

Шлях GT: від першого у світі легкого BMX до масового виробництва велосипедів

Як і більшість топових брендів, GT було засновано у звичайному каліфорнійському гаражі звичайним зварником, якого звати Гаррі Тернер. Тому назва бренду це не інакше, як його ініціали. Дійсно, що все геніальне має дуже просту природу, він не став довго замислюватися над назвою. Бо спочатку в нього зовсім не було наміру заробляти велетенські гроші. Перш за все, їм рухала любов до сина, який мав неабияку зацікавленість до мотокросу. Саме так раніше називали не тільки перегони на мотоциклах, а й на велосипедах BMX по кільцевим трасам. Гаррі дуже засмучувало, що його синові доводиться задовольнятися важкими велосипедами. Бо вони заважали йому викладатися на повну. Та він вирішив зробити щось таке, що буде значно менше важити та ніскільки не втратить у міцності. Він взяв легкі хром-молібденові труби та зварив свою власну раму. Зварювання хром-молібдену потребувало більшої майстерності, ніж звичайні сталеві труби. Але результат перевершив усі його очікування: він отримав легку раму, яка стала набагато міцнішою, ніж усі пропозиції конкурентів на той момент.

велосипед gt

Саме рами з хром-молібдену зараз вважаються золотим стандартом для якісних BMX. У свій час GT здійснив революцію, яка дала поштовх у розвитку трюкових велосипедів. Згодом BMX став окремою та незалежною дисципліною, яка охоплює дуже багато стилів. І все це через любов Гаррі до сина, а не через бажання заробити якомога більше грошей. Із середини 70-х до кінця 90-х років GT цілком заслужено була найкращим у світі виробником трюкових велосипедів. А вже з 90-х років компанія вирішила спробувати себе у виробництві гірських велосипедів, і там також не обійшлось без гучних інновацій.

Потрійний трикутник і технологія I-Drive - візитні картки GT

Якщо ви хоч трохи цікавитесь велосипедами, то неодноразово бачили фірмові гірські хардтейли від GT. Адже їх дуже легко впізнати за оригінальною геометрією рами. Її конструкція виконана таким чином що верхні пір’я проходять через підсидільну трубу та приварюються до верхньої. На всіх інших велосипедах пір’я приварюються до підсидільною труби і далі вже не йдуть. Така конструкція додає у раму третій трикутник, тому й геометрію так і назвали - “потрійний трикутник”. До цього рішення GT прийшла не просто так, адже така геометрія дозволила значно збільшити жорсткість рами. А чим більше жорсткість, тим ліпше ви будете набирати швидкість. Бо ваші зусилля краще передаватимуться на педалі. От така магія від каліфорнійського бренду. Крутите менше - їдете швидше! Ідеально!

купити велосипед gt

Конструкція з технічної точки зору виявилася дуже вдалою й хардтейли від GT одразу обзавелися армією поціновувачів. Але ж були й ті, хто їх недолюблював. Під приціл критиків частіше за все потрапляла саме зовнішність рам з потрійним трикутником. Мовляв, вона має дуже грубий вигляд. Доля правди в ціх звинуваченнях все ж таки є, бо рама виглядає ну дуже якось брутально. Усюди ці гострі кути, та від них нікуди не дінешся. Тому компанія GT нещодавно трішки змінила концепцію своїх фірмових хардтейлів. Відтепер поціновувачі плавних переходів можуть бути спокійними. Рама дійсно стала приємнішою на вигляд і при цьому зберегла свою круту особливість! Це зайвий раз показало любов GT до своєї аудиторії, як Гаррі Тернер у в свій час виразив любов до сина!

У класі двопідвісів (велосипедів із заднім амортизатором) GT також продемонстрували дива інженерної думки. Справа в тому, що на початку 2000 років, а саме тоді почали розвиватись двопідвіси, їх конструкція була дуже далекою від ідеалу. Інженери добре розуміли, що задній амортизатор вирішує дуже багато проблем із керуванням велосипеда. Але й гадки не мали, як його інтегрувати в раму, щоб це не викликало купу інших проблем. Одна з них - це відстань від системи шатунів до задньої втулки, що постійно змінювалась від роботи підвіски. Це призводило до прискореного зношування ланцюга та зірок. Аби цього уникнути, в GT розробили свою власну систему підвіски, яку назвали Independent Drivetrain, тобто Незалежний Привід.

gt велосипед

Назва технології повністю пояснює її сенс. Відтепер робота підвіски не призводить до підвищеного зношення зірок і ланцюга. Бо не впливає на відстань між системою та втулкою. При цьому велосипед став керованішим на складних гірських ділянках. Цю особливість давно оцінили любителі екстремальної їзди, тому двопідвіси GT Fury і Force стали мега популярними у своїх сегментах

Кілька слів про лінійки велосипедів GT

Коли ми чуємо назву GT, то відразу на думку спадають МТБ велосипеди: хардтейли чи двопідвіси. Але ж зараз компанія впевнено почуває себе і на гравійному ринку. При цьому їх гравійники отримали фірмову технологію Triple Triangle, той самий потрійний трикутник, що виводить жорсткість рами на принципіально новий рівень.

Тож знайомтеся - лінійка GT Grade. Велосипеди, які зроблені для пригод, як на асфальті, так і поза ним. Зібрані вони на рамі з алюмінію, яка має потрійний трикутник для більшої жорсткості. Але не думайте, що ви будете відчувати всі нерівності асфальту чи бездоріжжя. Спеціально для збільшення комфорту тонкі верхні пір’я будуть флексити, додаючи вам необхідну м’якість. Тож рама дуже вдало поєднує в собі одразу два плюси. Адже вона жорстка і м’яка саме в тих місцях, де це дійсно необхідно. В купі з карбоновою вилкою, він має непогану вагу та надасть вам усе, що ви будете чекати від гравійника.

гравійник GT

В лінійці Grade GT може запропонувати дві моделі на рамах з алюмінію - Elite та Expert. Вони відрізняються за рівнем встановленого обладнання. Наприклад, Elite зібраний на шосейних компонентах початкового рівня Shimano Claris. Вони ідеальні для новачків - у звичайних прогулянках та поїздках на роботу ви будете від них у захваті. Модель Expert вже отримала більш витривалий групсет Shimano GRX. Він розрахований для стрімких поїздок бездоріжжям. Тож якщо ви вже маєте певний досвід, Grade Expert - ваш вдалий вибір.

Не забуваємо і про класику - гірські велосипеди GT Avalanche. Ці красені як були популярні десять років тому, так і залишаються актуальними і зараз. Хіба що обзавелися сучасними колесами 27,5 та 29 дюймів. Як ви можете побачити, геометрія сучасних Аваланчів дещо відрізняється від тих, що були раніше. Як ми й казали раніше, їх рами набули плавніших рис. Тому вони підходять абсолютно усім: від прихильників брутальності до поціновувачів витончених форм!

GT Avalanche завжди підкорювали своєю універсальністю. Вони ідеально підходять для всього: від звичайних прогулянок до активних поїздок бездоріжжям. Для цього вони отримали широкі покришки та надійні амортизаційні вилки. По традиції, за рівнем обладнання вони мають поділ на Sport, Comp, Elite та Expert. Перші два підійдуть для прогулянок, тоді як інші вже дадуть вам більше вражень від їзди бездоріжжям.

gt avalanche купити

Лінійка GT Aggressor, на відміну від Avalanche створена для тих, хто підбирає собі велосипед для звичайних прогулянок або ж поїздок на роботу. Це недорогі хардтейли, які мають все необхідне для того, щоб комфортно їздити в парках, та влаштовувати поїздки з друзями. Модель Sport укомплектована компонентами перемикання початкового рівня та простими механічними гальмами. Тоді як Comp та Expert отримали вже потужну гідравліку, яка зробить поїздки бездоріжжям безпечнішими та зручнішими.

Компанія GT завжди була законодавцем та помітно вплинула на всю велосипедну індустрію. Все почалося з BMX велосипедів та впевнено продовжується гірськими та гравійниками. Тож, якщо ви шукаєте велосипед від одного з найкращих брендів із власними розробками - це про GT! Який би велосипед ви не обрали, ви точно отримаєте неабиякі емоції від нього. А ще вас приємно здивує підхід до якості збірки. Адже з цим GT традиційно ніколи не мали проблем та продовжують тримати планку й сьогодні.


Твій промокод на знижку:

BLOGVG

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід
Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Telegram