Карбоновий MERIDA ONE-SIXTY 6000: Розпаковка та збірка

Ось нарешті прийшов час, та у нашого друга Степана зʼявився перший карбоновий двопідвіс — Merida One-Sixty 6000! Вітаємо Степана з обновкою, та подивимося разом з ним: що це звір такий та для чого він. А також глянемо на комплектацію велосипеда з коробки, та дізнаємося, що виробник поклав у комплект!


Де їздити на MERIDA One-Sixty 6000?
 

Всі двопідвісні велосипеди заведено розподіляти по призначенню за ходом підвіски. Цей байк має хід 170 мм, що робить його ідеальною машиною для ендуро-трас високої складності. На ньому можна опановувати більшість спусків у Карпатах, включно з найскладнішими. Тож, дорога на Плай, Захар Беркут та інші видатні центри українського екстремального МТБ для вас будуть відкритими!


Рама Full Carbon


One-Sixty 6000 — модель з лінійки Merida One-Sixty, що має раму з карбону топового рівня. А яка різниця між топовою рамою з карбону та не топовою?

Перш за все, карбоновий не тільки передній трикутник, але і задній (деякі виробники можуть робити тільки передню частину рами карбоновою). Тож це однозначно плюс до жорсткості рами та мінус до її ваги. Сама рама виконана з фірмового карбону Nano-Matrix. Він дуже міцний, адже посилений спеціальними смолами, які додаються під час виробництва карбону. Саме тому, ви можете не боятися від душі відриватися в горах: рама витримає все.


Трансмісія

Перемикання Merida One Sixty 6000


Оскільки це базовий велосипед з карбонової лінійки, то він отримав компоненти трансмісії любительського рівня Shimano DEORE. Вони вважаються мінімальними у модельному ряді Shimano, які розраховані на агресивні спуски та стрибки. 

Система перемикання 1х12 закриє всі ваші потреби стосовно передач. Можете не тільки вниз нестися, а ще й до споту відносно легко доїжджати та не втомлюватись.


Система підвіски

Підвіска Merida One Sixty 6000


Вилка RockShox ZEB та амортизатор Rock Shox Super Deluxe Select закриють всі потреби досвідчених райдерів. Гнучке регулювання жорсткості, завдяки повітряним пружинам і технологічні демпфери дозволяють налаштувати роботу підвіски під будь-які умови та стиль їзди.


Гальма TRP Trail EVO

Гальма TRP на Merida OneSixty 6000


Чим цікава збірка велосипеда, так це гальмами. Адже це 4-поршнева гідравліка, яка обіцяє бути дуже потужною. Якщо ніколи не чули про ці гальма, то це дуже надійна система. Її хвалять механіки за їх надійність та райдери за потужність та зручність. У парі з роторами 203 мм цей велосипед дасть ще більше потужності гальмування.


Покришки Maxxis Minion DHR + Assegai

Покришки Merida One Sixty 6000


Комбінація покришок розрахована на максимальне зчеплення в горах. Попереду встановлена гума Maxxis Assegai шириною 2,5 дюйми. З компаундом MaxxGrip, який дає максимальне зчеплення, гума відмінно себе відчуває на передньому колесі. На задньому колесі встановлена менш широка гума Maxxis Minion DHR, яка має кращий накат завдяки компаунду MaxxTerra.

Якщо хочете розібратися в типах гірської гуми Maxxis рекомендуємо нашу статтю: MTB покришки Maxxis: вибираємо оптимальні.


Збірка велосипеда: що виробник поклав у коробку?

Збірка Merida One-Sixty 6000

Переходимо до збірки байка, та подивимось у якому стані ви його побачите, щойно діставши з коробки.


Отже, що потрібно встановити:
 

  • Переднє колесо
  • Кермо
  • Сидіння


Також потрібно буде встановити дропер. Для цього все готово, треба підʼєднати трос до дропера встановити його на місце до відповідної відмітки.


Що знайшлося у коробці окрім велосипеда?


Виробник дійсно не обділив власників новеньких One-Sixty 6000 та поклав багато цікавих бонусів.

Фляга у комплекті з MERIDA ONE SIXTY 6000
 

Найцікавіше, це фірмова фляга Merida з кріпленням Fidlock! Це означає, що вам не треба встановлювати для неї класичний фляготримач, адже саме кріплення вбудовано у корпус фляги. Встановлюється дуже легко за допомогою магнітів, дуже стильно виглядає та не псує зовнішній вигляд велосипеда!


Також у коробці можна знайти фірмовий мультитул, який встановлюється у зручне кріплення в сидінні. Таким чином не потрібно возити його в кишені, ризикуючи загубити! Мультитул знаходиться в окремій маленькій коробці разом з флягою та іншими деталями.

Мультитул у комплекті з Merida One Sixty 6000


Для налаштування повітряної пружини вилки виробник поклав токени, які регулюють ступінь прогресії повітряної камери. Тобто максимальну жорсткість вилки в кінці ходу, щоб вона не пробивалася під час стрибків.

Якщо ви вирішили придбати такий або подібний двопідвіс, необхідно зробити нульове ТО, в ході якого будуть перевірені всі основні вузли велосипеда:
 

  • Кількість масла в демпфері та штанах вилки
  • Перевірка накату втулок та їх налаштування
  • Перевірка роботи гальм
  • Налаштування підвіски під вагу власника

 

Також рекомендуємо перевести велосипед одразу на безкамерну систему, тому що ви відразу полегшите його приблизно на пів кілограма! Все це можна зробити після купівлі в нашій веломайстерні!

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід
Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Telegram